Tarih: 03.08.2012 11:10

İhlas Koleji Balkanlar'da

Facebook Twitter Linked-in

 Rehberler eşliğinde yaklaşık 1 hafta süren kampta Bosna Hersek’te Mostar Köprüsü, Meşhur Başçarşı, Blegay Tekkesi, Travnik Kalesi, Gazi Hüsrev medresesi, Bosna Şelalesi, Karadağ’ın ünlü tatil beldesi Kotor, Hırvatistan’ın Adriyatik sahilinde bulunan ve tarihi eserleri ile göz kamaştıran Dubrovnik kentine geziler düzenlendi.

Tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında cereyan eden savaş sırasında hayatlarını kaybeden Müslümanların yattığı şehitlik ile savaş sırasında şehre yardım malzemelerinin taşınmasına yardımcı olan tünellerde ziyaret edildi.

Tur sırasında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni de ziyaret eden kafile rektör Özer Çınar ile görüşme fırsatı da buldular. İhlas Koleji’nden mezun olup şu anda Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin durumları hakkında bilgiler alındı.

Tur boyunca inanılmaz deneyimlerin alındığı gezilerin ardından konuşan İhlas Eğitim Kurumları Müdürü Hami Koç, Bosna’da yaşanan savaştan doğan büyük dramın izlerinin hala devam ettiğini söyledi. Koç, “Ziyaret ettiğimiz şehitliklerde ve halktan dinlediklerimizden sonra göz yaşlarımıza hâkim olamadık. Çok üzüldük, Gerçek bir insanlık ayıbı bu topraklarda vuku bulmuştur. Biz de dualarımızı ettik ve bütün Bosna halkına sabır diledik.”dedi. 400 yıl Osmanlı hükümdarlığında kalan topraklarda olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Koç: “Bosna halkı atalarının kültürünü yaşıyor ve yaşatıyor. Bu tarihi izleri silmek imkansız” dedi.

İhlas Koleji kamplarına da değinen Koç, Saraybosna dışında İngiltere, Kanada ve Amerika kamplarının da gerçekleştirildiğini vurguladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —