Tarih: 03.08.2012 11:12

Onlar artık Türkçe konuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Balkanlardaki kardeş ülkelerimizden biri olan Bosna Hersek ile Türkiye arasında kardeşlik bağları her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Güngören Belediyesi’nin 2010 yılında temellerini atıp kısa sürede hizmete açtığı Gün-Gor Kültür Merkezi, ahşap boyamadan, takı tasarımını, çini işlemeciliğinden Türkçe kursuna kadar onlarca branşta eğitim veriyor. Özellikle Türkçe dil kursuna yoğun ilgi gösteren Bosnalılar, 6 ayda konuşmaya başlıyor. Bu yıl ikinci mezunlarını veren Türkçe kursunda üstün başarı gösteren öğrenciler gelecek yılın eğitimcileri olmak için ise düğmeye bastı.

Grozdelilerin yoğun ilgi gösterdiği kültür merkezinde eğitim gören kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladığı ürünler görücüye çıktı. Serginin açılışını Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman ile Grozde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç birlikte yaptı.

Açılış konuşmasında Başkan Karaman, “İki kardeş ülke arasındaki köprüleri sağlamlaştıracak projeleri hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gün-Gor Kültür merkezinde bugünün öğrencileri yarının öğretmenleri olacak. Kendi öğrencisini kendi öğretmenini yetiştiren kültür merkezlerimiz geleceğin sağlam temellerini atacaklar. Amacımız iki ülke arasındaki dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirmek” diye konuştu.

Konuşmasını yarı Türkçe yarı Boşnakça yapan Grozde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ise, “Dost ve kardeş Türk halkına yaptıklarından dolayı minnettarım. Her zaman yanımızda olan, bize dost elini sürekli uzatan değerli meslektaşım Ş. Yücel Karaman’a ve Türk halına teşekkür ediyorum. Bugün burada birçok branşta öğrenci mezun edeceğiz. Bu bizim için çok önemli. Kardeşlik bağlarımızın daha sıkı örmek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Açılışa katılan yüzlerce kişi, daha sonra el emeği, göz nuru ürünleri gezdi. Kursiyerlere ise başarı belgesi takdim edildi. Üstün başarı gösteren öğrenciler ise gelecek yılın eğitimcileri olarak iş hayatlarına devam edecek. Güngören Belediyesi ayrıca Grozde’de önümüzdeki aylarda yapımı devam eden parkın açılışını da gerçekleştirecek.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —