Tarih: 03.08.2012 19:02

Esider Temsilcileri İftar'da buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 Esider üyeleriyle, Milletvekillerini, Belediye Başkanı ve siyasetçileri bir araya getiren iftar yemeği Pelit'te düzenlendi. Pelit Pastaneleri Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Gürbüz Süleymanoğlu, Selahattin Boyraz, Esenyurt Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Temur Akçiçek, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halit Özer, SP Esenyurt İlçe Başkanı Hasan Kara ve çok sayıda işadamı katılım gösterdi.

Ömeroğlu “ Amacımız siyaset değil birlik beraberlik”

Düzenlenen programda ilk konuşmayı gerçekleştiren ESİDER Başkanı Muammer Ömeroğlu, bu iftar yemeğinin amacının birlik ve beraberliği sağlamak olduğuna vurgu yaptı. Başkan Ömeroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘ Derneğimizin zaman zaman bu tip toplantılar yaparak üyelerin sorunlarını tartışarak çözüm arayışları içinde olmaktadır. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğimizin bu yıl farklı bir boyut kazanmasını ve seçilmişlerle üyelerimizi bir araya getirmeyi istedik. Amacımız siyaset yapmak değil, birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Katılım gösteren herkese yürekten teşekkür ederiz’ dedi.

Yalçıntepe: “Doğru Zamanda, Doğru Yerde, Doğru Projeler Gerçekleştiriyoruz”

İftar programının sponsorluğunu üstlenen Mehmet Yalçıntepe, “öncelikle böyle bir organizasyonun hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan Dernek başkanımız Muammer Ömeroğlu'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Paylaşmak dinimizin en büyük güzelliklerinden biridir. Çevrenizde paylaşacak dostlarınız yoksa güzel şeylere sahip olmanın varlığın da Hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle davetimizi kabul ederek gelen herkese soflarımızı paylaştıkları için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Kadıoğlu “ Ramazanı dejenere etmek isteyenler var”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşmasına herkesin tuttuğu orucun kabul etsin diyerek konuşmasına başladı. Ülkenin hemen her köşesinde bu tip manzaraların olduğunu gördüğünü söyleyen Başkan Kadıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Ramazan kardeşliğin, birlik, beraberliğin ve paylaşmayı anlatır. İşte bu manada sofralarımızı herkese açmalıyız. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin’ diyen Başkan Kadıoğlu Ramazan bayramını şeker bayramı olarak ifade edilmesini eleştirdi. Kadıoğlu, ‘Ülkemizde bayramlarımızı dejenere etmek isteyenler, Ramazan Bayramını Şeker Bayramı diyorlar. Oruç tuttuğumuz Ramazan ayının adı Ramazan Bayramı’dır. Lütfen buna dikkat edelim. Bu ramazan kardeşliğe vesile olsun istiyorum.’dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi kısa bir konuşma yaparak tüm konukları selamladı. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin devamını dilerim ifadelerine yer verdi.

Bülent Turan “ STK’lara önem veriyoruz”

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise konuşmasında, ‘Ramazan ayının başlangıcından bu yana sokak sokak iftar programlarına katılarak vatandaşlarımızla ayrı sofrayı paylaşmanın hazzını yaşıyoruz. STK’larımızın daha güçlü olmaları iş istihdamını artırır. İktidar ile birlikte proje geliştirmelerini sağlar. Bu manada sivil toplum kuruluşlarına önem veriyoruz. Kardeşliğimizin ramazan sofralarındaki gibi olmasını diliyorum’ dedi.

Gecenin sonunda ESİDER Başkanı Muammer Ömeroğlu iftar yemeğine sponsor olan İşadamı Mehmet Yalçıntepe’ye plaket verdi. Ardından ESİDER Başkan Yardımcısı Fevzi Oğuzhan tarafından ESİDER’in emektar çalışanı Aygül Kadıoğlu’na çiçek hediye edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —