Tarih: 01.01.0001 00:00 619

GÜL, Ambarlı limanını inceledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’yi ziyaret eden Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile birlikte Ambarlı Limanı’nda incelemelerde bulundu.

GÜL, Ambarlı limanını  inceledi
 Cumhurbaşkanı Gül ve konuğu Berdimuhamedov’u Ambarlı Liman İşletmeleri yönetim binası önünde Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun karşıladı. Gül ve Berdimuhamedov ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da incelemelere katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ambarlı Liman İşletmeleri yönetim binası önünde geldiklerinde basın mensuplarını ve çevredeki vatandaşları selamladı. Vatandaşlar da Gül ve Berdimuhamedov’u alkışlarla karşıladı.

 Gül ve Berdimuhamedov Limanı İncelediler

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkas Ambarlı Limanı Yönetim Binası’na geçerek; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’dan birifing aldı. İkili daha sonra Arkas Holding’e ait Marport Limanı’na geçti. Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç, Gül ve Berdimuhamedov’a liman krokisi ve maketleri eşliğinde uzun süre bilgi verdi. Gül ve Berdimuhamedov daha sonra limanda bulunan bir gemiye konteynırların yüklenmesi işlemini izledi. Cumhurbaşkanı Gül ve konuk Devlet Başkanı Berdimuhamedov, beraberlerindeki heyetle liman önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül ve Berdimuhamedov,  Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir gemiyle Tarabya Köşkü'ne geçti.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.