Tarih: 01.01.0001 00:00 549

Milli Rallici Hayatını Kaybetti

3. Transanatolia Rally Raid'te milli rallici Kemal Merkit'in hayatını kaybetti.

Milli Rallici  Hayatını Kaybetti
  2012 Transanatolia Rallisi'nde meydana gelen kaza sonucu 2 motosikletçi hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Meke Gölü etabının startından kısa bir süre sonra yönünü bulmak Türk motosikletçi Kemal Merkit ile bir italyan motosikletçi, yönlerini araştırmak için durdu. 

Bu sırada arkadan gelen adı henüz belirlenemeyen Hollandalı bir sporcu Kemal Merkit'e çarptı. Merkit ile Hollandalı sporcu olay yerinde hayatını kaybetti. 

 

İtalyan motosikletçi ise kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu. 


Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylül'de Antalya'da Konyaaltı Beach Park'taki yapılan törenin ardından start almıştı. 

13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi 11 Eylül'de Alanya'da tamamlanacaktı.

2002 yılında Dakar Rallisi'ne katılan ilk Türk pilot olan Kemal Merkit, 2010 Dakar Rallisi'nde 'servis desteği olmadan yarışanlar' kategorisinde birinci olmuştu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan yapılan açıklama:

'Ülkemizde üçüncü kez düzenlenen Transanatolia yarışının üçüncü gününde yaşanan elim sportif kaza sonucunda, organizasyonun motosiklet dalında yarışan Türk sporcu Kemal Merkit ile Hollandalı sporcu Wouter Vaarkamp, hayatını kaybetti.

Antalya’daki başlayan yarışın, üçüncü günü olan 7 Eylül Cuma sabahı 6. özel etap Meke’de, Konya’nın Karapınar ilçesi yakınlarında saat 08:30 sıralarında, yarışma koşulurken, 22 numara ile yarışan Hollandalı motosiklet sürücüsü Wouter Vaarkamp; toz bulutu içinde ilerleyen 2 numaralı İtalyan motosiklet sürücüsü Mirco Miotto ile 7 numaralı Türk sürücü Kemal Merkit’e, büyük bir hızla arkadan çarpmıştır.

Bu talihsiz sportif kaza neticesinde, Kemal Merkit ve Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Hafif yaralanan Mirco Miotto’ya ise sağlık ekipleri gerekli tıbbi müdahaleyi yapmıştır.

Kazada hayatını kaybeden sporcular Kemal Merkit ve Wouter Vaarkamp’a Tanrı’dan rahmet, kederli aileler ve Türk spor kamuoyuna başsağlığı dileriz.' 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.