Tarih: 01.01.0001 00:00 692

Tren Ücretlerine Yüzde 50 Zam

Sirkeci- Halkalı ve Haydarpaşa-Pendik arasında sefer yapan banliyo tren ücretlerinde yüzde 50 zam yapıldı.

Tren Ücretlerine Yüzde 50 Zam
 İett Genel Müdürlüğü'nün jeton fiyatlarına yaptığı yüzde 5 zammın ardından, asıl büyük zam İstanbul'da hizmet veren banliyo trenlerine yapıldı.

Sirkeci- Halkalı ve Haydarpaşa-Pendik arasında sefer yapan banliyo tren ücretlerinde yüzde 50 zam yapıldı. Banliyo tren ücretlerinin tek yön 2 TL olan fiyatlandırması, 3 TL'ye yükseltildi. Fiyat artışı, ay başından itibaren uygulamaya konuldu.

HAYDARPAŞA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu arada Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate indirecek olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Eskişehir-İstanbul kesiminin yapımı devam ediyor.

Yolcu taşımacılığı açısından yolculuk süresini yarıya indirecek olan bu yatırımla ilgili heyecan da sürüyor.

Fakat yapım çalışmalarının ortaya çıkaracağı bir sıkıntı, kafalarda ilk aşamada bazı soru işaretlerine neden oldu.

Yeni yapılan Yüksek Hızlı Tren hattı, Köseköy-Gebze kesiminde istimlâk zorlukları nedeniyle tamamen mevcut hat üzerine oturduğundan, YHT için ayrı bir hat inşa edilemeyecek. Bu da mevcut hattın YHT'ye göre yeniden uyarlanacağı anlamına geliyor.

İSTANBUL – İZMİR TREN HATTI YIL BOYUNCA KAPALI OLACAK

1 Ocak 2012'den 31 Ocak 2012 tarihine kadar belli saatler ile sınırlı olarak kapatılan olan hat, 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren ise tamamen kapatıldı ve söz konusu hat 2 yıl boyunca hizmet vermeyecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.