Tarih: 21.09.2012 19:53

İşte son moda 10 meslek...

Facebook Twitter Linked-in

 Değişiyoruz, dönüşüyoruz ve önemli sınavlardan geçiyoruz. İnsanoğlu, ihtiyaçları doğrultusunda yepyeni meslekler de icat ediyor, bazı mesleklerin de giderek yıldızı parlıyor.

İşte son moda 10 meslek...

DJ'lik

Gözde mesleklerden biri de Dj'lik, yani Disc Jokey'lik... Saatlerce çalışmanızı gerektirmeyecek, popülerliği kolayca yakalayabileceğiniz ve iyi de para kazanabileceğiniz bu meslekte hatrısayılır bir çevreye de sahip olabilirsiniz. Tabii, diğer mesleklerde de belirttiğimiz gibi Dj'liğin de hakkını vermeniz gerekiyor. Belki son moda bir meslek ama dışarıdan bakıldığı kadar da kolay değil! ünlü dj'lerimizden Salih Saka'nın öncülüğünü yaptığı Pioneer Dj Academy gibi okullar var! Dj'liğe talep de giderek artıyor, öyle ki bu akademinin faaliyetleri Kadir Has üniversitesi'nde sertifika programı olarak da geçerli. İlerleyen dönemlerde bir ders olarak müfredata girmesi de söz konusu.

 Alışveriş koçluğu

 Zamandan yana sıkıntıları olan profesyonel iş yaşamının temsilcilerine imaj ve moda danışmanlığı yapmak, son moda mesleklerden. önemli şahıslara kişisel olarak destek olmak dışında kurumsal firmaların üst ve hatta orta düzey yöneticilerine de eğitimler ve seminerler verebilir, vereceğiniz stil ve renk analizi danışmanlığı sayesinde yüksek gelir elde edebilirsiniz. Tabii son trenlerden sürekli haberdar olmanız ve güncel yaşamı, ünlü simaları takip etmeniz gerekiyor.

 

Dövme sanatçılığı

 Bundan 20-30 yıl önce vücudunun herhangi bir yerinde dövme olanlara şaşkınlıkla bakanların çocukları, şimdilerde bu dövmelere hayranlıkla bakıyor. Dövme yaptıran, sonrasında vücudunun farklı yerlerine fırsat buldukça yenilerini ekletenlerin sayısı oldukça fazla. Bir de uzun zamandır yaptırmayı düşünüp de erteleyen bir kitle var ki, belki de yüzbinleri değil, milyonları buluyordur. Dövme sanatçıları,hele bir de geniş çevrelere hitap ediyorsa oldukça iyi kazançlara sahip...

 Bilgi Güvenliği Yöneticisi

 Büyük şirketler artık yazılı metin değil, dijital depolama yapıyor. Teknolojinin belki de en önemli getirilerinden biri de eskisine oranla artık çok daha az kağıt tüketiyor olmamız.Şirket arşivleri, devlet arşivleri kadar önemli olabiliyor ve profesyonel olarak korunmaları gerekiyor. Halihazırda işleyen bilgi sistemlerinin de anlık olarak kontrol edilmesi, denetlenmesi şart. Olası hacker saldırılarına karşı gerekli önlemlerin alınma zorunluluğu da düşünülürse, bilgi güvenliği yöneticisi sıfatıyla şirketin tüm kapılarını dışarıya kapatabilirsiniz, ama dış dünyadaki diğer tüm kapılar büyük bir ihtimalle size hep açılıyor olacak.

 Masaj terapisti

 önceki yıllarda lüks ve belki de gereksiz bulunan vücut masajı, özellikle de bilgisayarların hayatımıza girmesiyle lokal ağrılardan şikayetçi olan ofis çalışanları için adeta bir yaşama sebebi haline geldi! Masaja gitmeden rahatlayamayanların sayısı giderek artıyor. Fırsat sitelerinin sunduğu indirimli ve avantajlı seçenekler sayesinde artık çok daha fazla çalışan masaj ile tanışıyor ve bağımlı hale geliyor. Durum böyle olunca da masaj terapistliği son moda mesleklerden biri oluyor, giderek çok daha fazla tercih ediliyor.

 Yaşam koçluğu

 Günümüzde neredeyse terapistler kadar mesai yapan yaşam koçları, son yılların popüler mesleklerinden. Kişinin kendini profesyonel olarak ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmesine yardımcı olan yaşam koçları, özellikle genç nüfusun yoğun olduğu modern toplumlarda çokça tercih ediliyor. Kariyer seçiminde, yeteneklerin keşfinde, kilo verme, fiziksel gelişim ve hayata yön verme konularında hizmet veriyor ve önemli gelirler elde edebiliyorlar.

 Yapay zeka pazarlamacılığı

 Artık her işi insanlar yapmıyor, bunu çevrenizdeki elektronik aletlerde görüyorsunuz. Sürekli gelişen teknoloji, bizlere insan düşünce sistemini taklit eden, son derece hünerli aygıtlar sunuyor. Kahve seçiminizi hatırlayan kahve makineleri, akıllı ev sistemleri gibi kişinin istek ve arzularını hafızasına alıp uygun şartlarda devreye giren bu aletlerin pazarlanması da popüler bir meslek haline gelmeye başladı.

 Yazılım uzmanlığı

 Kim ne derse desin, IT sektörü çok ama çok önemli hale geldi. Firmalar müşterilerine ve takipçilerine internet siteleri, sosyal medya ve Apple, Android tarzı uygulamalar ile kolayca ulaşıp, sorunlarını ve isteklerini rahatça dinleyebiliyor, yeni projeler ve satış stratejileri geliştirirken marka bilinirliğini artırıyorlar! Yazılım işinin artık onlarca dalı var. Bankaların internet bankacılığı sistemlerini oluşturmak, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşan çalışmalardan tutun da birçok sektöre yepyeni yazılım programları sunmaya kadar, yazılımcıların işi sanki daha yeni başlıyor gibi!

 Genetik mühendisliği

 Henüz 2000'li yıllara bile gelmemişken, genetik mühendisliğinin geleceğin en parlak mesleklerinden biri haline geleceği her yerde konuşuluyordu. Periyodik olarak yapılan araştırmalar ve açıklamalar gösteriyor ki, önümüzdeki yıllarda, hatta yüzyıllarda popülerliğini hiç kaybetmeyecek! Klonlama, yeni doğacak çocuğun özelliklerinin önceden belirlenmesi çalışmaları gibi bazı hassas konularda etik tartışmalarına maruz kalsa da, son moda mesleklerden olmayı sürdürüyor!

 Yenilenebilir enerji / geridönüşüm mühendisliği

 ülkemizin Kyoto Protokolü'nü de imzalamış olması ve batılı toplumlardan geri kalmamaya çalışması, rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kanallarıyla ilgili yatırımları artırıyor. Sektör giderek daha da büyüyor ve konusunda uzman kişilere olan ihtiyaç kaçınılmaz olacak. Aynı şekilde plastik atıkların, bilgisayar ve benzeri aletlerdeki metallerin, pillerin geri dönüşümü ile ilgili çalışan birçok firma ve insan var, ve bu konularda uzmanlaşmaya açık...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —