Tarih: 01.01.0001 00:00 348

Akgün; Havai hatlara savaş açtı

Kamuoyunda havai hatlara karşı olması ile bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün çalışmalarına devam ediyor.

Akgün; Havai hatlara savaş açtı
 Görüntü kirliliğinin yanı sıra, sağlık açısından da son derece tehlikeli olan yüksek gerilim ve havai hatlar Büyükçekmece de yer altına alınmaya devam ediyor…

Celaliye-Kamiloba, Kumburgaz,Muratçeşme’den sonra Güzelce Balıkçılar Caddesindeki havai hatlarda yer altına alınmaya başlandı.

Önceki gün Güzelce Balıkçılar Caddesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Akgün, hedefinin tüm elektrik ve telefon hatlarını yer altına almak olduğunu söyledi.

Görüntü kirliliğinin yanı sıra, sağlık açısından da son derece tehlikeli olan yüksek gerilim ve havai hatlara eskiden beri karşı olduğunu vurgulayan Başkan Akgün, şehirleşmenin en önemli kriterlerinden birisi de cadde ve sokakları kablolardan kurtarmak olduğunu vurguladı.

Havai hatlara karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade eden Başkan Akgün; “Büyükçekmece merkezde tüm yukarıdan geçen kabloları yer altına almıştık. Son yerel seçimlerden sonra bize bağlanan Celaliye-Kamiloba- Kumburgaz-Muratçeşme-Güzelce’nin sahil kesiminden sonra Balıkçılar Caddesinde de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Belediye olarak hedefimiz ilçe genelinde salkım saçak duran tüm havai hatları yer altına almaktır” dedi.

Ulus İlköğretim Okulundaki yüksek gerilim hatlarını ve trafoyu okul bahçesinin dışına kendilerinin taşıdığını vurgulayan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Tepecik Ulus İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 130 m2’lik çocuklarımızın oyun alanını işgal eden trafo ve yüksek gerilim hattı hem çocuklarımızın rahat oyun oynayıp nefes alacağı alanı işgal etmişti, hem de sağlıklarını tehdit ediyordu. Belediye olarak BEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde trafoyu Büyükçekmece Belediyesi olarak biz okul bahçesinin dışına taşıdık. Bunu ben şahsen bir Belediye Başkanı olarak sosyal bir sorumluluk olarak görüyorum.” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.