Tarih: 09.10.2012 13:28

İhlas Koleji'ne TDED'den Ödül

Facebook Twitter Linked-in

 Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılana ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcileri, öğrenciler, velileri ve okul yöneticileri katıldı.

Yazdığı denemeyle İstanbul’da dereceye girmeyi başaran Elif Dülger’e ödülünü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi. Demircan ayrıca Özel İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Azmi Aksoy’a ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay’a da plaketlerini sundu.

Şair-yazar Arif Dülger’in kızı olan Elif Dülger ödül töreninden sonra yaptığı kısa konuşmada ödül aldığı için son derece heyecanlı olduğunu böylesine önemli bir organizasyonda başarıya ulaşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Babasının izinden gitmeye çalıştığını belirten Dülger, “Babam benim için çok önemli. Onun kitapları ve şiirleri ile büyüdüm. Şimdi ben de yazılarımla ona layık olmaya çalışıyorum.”dedi.

İhlas Koleji adına ödül alan Azmi Aksoy’da Elif’in başarılı bir öğrenci olduğuna dikkat çekerek, aldığı bu ödülün yazılarına ayrı bir güç getireceğine inandığını söyledi. Okul olarak böyle yarışmalarda sürekli olarak yer almalarını okullarındaki öğrencileri yazmaya ve okumaya teşvik etmelerine bağlayan Aksoy, bu aktivitelerin çocukların akademik başarılarını da yükselttiğini vurguladı.

Arınç: “Türkçe prestijli bir dil.”

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın ödül töreninde yapılan protokol konuşmalarında ortak mesaj Türkçe’nin korunması gerektiği hususuydu. TDED Başkanı Ekrem Erdem, derneğin faaliyetleri hakkında izleyicilere bilgiler verirken Türkçenin gelişimi ve korunması adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Türkçe sevdalılarının Türkçe’nin prestijli bir dil haline gelmesi için çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin faaliyetleri ile 4 yılda birçok kamu kurumundan daha çok yol aldığını belirtti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —