Tarih: 01.01.0001 00:00 837

Diş Hekimliği Fakültesine Engelli Anestezi Merkezi

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi genel anestezi ameliyathanesi  hizmete açıldı.

Diş Hekimliği Fakültesine Engelli Anestezi Merkezi
 Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmete açılan birimden daha çok engelli hastalar yararlanabilecek.


Özellikle diş tedavisinde lokal anestezinin zor olması sebebiyle böyle bir yapılanmaya giden Diş Hekimliği Fakültesi, engelli hastaların diş tedavisinde kullanılmak üzere genel anestezi merkezi açma kararı aldı. Merkezin açılışını Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Hasan Meriç, İstanbul Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengizhan Keskin ve doktora öğrencisi Sinem Yıldırımtürk birlikte yaptı.  4 yatak ile 1 ameliyat masası bulunan ve daha çok engelli hastalara hizmet verilecek genel anestezi ameliyathanesi, hastaların rahat edebilmesi için gerekli tüm koşullar göz önüne alınarak hazırlandı.


Yıllar önce mezun olduğu fakültede açılış yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, engelli hastaların durumları dikkate alınarak kurulan genel anestezi ameliyathanesinde hastaların artık daha rahat bir şekilde tedavi olabileceklerini belirterek, ameliyathanenin kuruluşunda emeği geçen herkesi tebrik etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.