ESENLER 16.10.2012 16:28:00 478 0

Anneler Ders Başı Yaptı

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ortak olarak düzenlenen “Anne Üniversitesi” projesi kapsamında Esenlerli anneler için ilk ders zili çaldı.

Anneler Ders Başı Yaptı

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ortak olarak düzenlenen ve toplumda daha entelektüel annelerin oluşması için hayata geçirilen “Anne Üniversitesi” projesinde ilk ders başı yapıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusü Elektrik ve Elektronik Bölümü amfilerinde başlayan derslere çok sayıda anne katıldı.

Esenlerli annelerin kendilerine olan özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmak, anneleri aile ve toplumla ilgili olarak her açıdan daha donanımlı bireyler haline dönüştürmek adına kurulan “Anne Üniversitesi” projesinin ilk dersi iletişim üzerine verildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma Rehberlik Dalında Eğitim veren Dr. Ş. Gonca Zeren, büyük bir öğrenme isteği ve heyecanla amfiyi dolduran annelere iletişimin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Dersten çok sohbet havasında yaklaşık iki saat süren ilk dersin çok verimli geçtiğini ve sınıfta çok güzel karşılandığını söyleyen öğretim üyesi Zeren, “Anne Üniversitesi projesini özellikle anneler açısından çok faydalı buluyorum. Ancak bu derslerin hafta içi olmasını tercih ederdim. Çünkü anneler ancak o zaman üniversitenin havasını tam manasıyla soluyabilirler. Bunun yanında bu projenin sadece annelerle sınırlı kalmasının doğru olmayacağı kanaatindeyim. Anneler kadar babalar için de böyle bir projenin olması aile içi iletişim açısından çok daha faydalı ve verimli olabilir” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE HAVASINI SOLUMAK ÇOK GÜZEL

Okuma ve öğrenme azmini hiç kaybetmemiş ve karşılaştığı olumsuzlukları olumluya çevirerek kendisi ve çocukları için ‘daha iyi ne yapabilirim?’in derdine düşmüş bir anne olan Raziye Sevahirli, Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen birçok projede ön sıralarda yer aldığını ve şu anda ortaokulu dışarıdan bitirdiğini anlattı. Sevahirli, Anne Üniversitesi Projesi’ni, çocuğunu ESGEV’e kaydettirmek için geldiğinde öğrendiğini, çok ilgisini çektiğini ve hemen kayıt yaptırdığını söyledi. “Üniversite havası solumak ve amfide ders görmek çok güzel bir duygu” diyen Raziye Hanım, derslerin hepsine katılarak katılım belgesini almayı planlıyor.

54 yaşındaki Ganimet Karapınar ise Avcılar’da oturmasına rağmen gazete okuduğu haber sayesinde bilgi sahibi olduğu Anne Üniversitesi’ne gelen başka bir anne. Sekiz hafta boyunca devam edecek eğitimlerde tüm derslere katılacağını ifade eden Karapınar, derslerin özellikle genç anneler için çok daha faydalı olacağı kanaatinde. Karapınar, “ İlçede yaşayan yaşamayan tüm annelerin bu derslere katılmalarının özgüvenleri ve bilgi sahibi olmaları noktasında çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu çalışma diğer belediyelere de örnek olsun” dedi.

Ders başı yapan anneler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan “Anne Üniversitesi” projesi sekiz hafta boyunca alanında uzman eğitmenler tarafından verilen derslerle devam edecek. Sekiz hafta sonunda derslere düzenli olarak katılan katılımcılara katılım belgesi verilecek.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.