Büyükçekmece’nin tanınmış iş adamlarından Tarık Erdoğan ilçeye bağlanan mahallelerdeki yatırımların tamamlanabilmesi için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Belediye Başkanlığına devam etmesi gerektiğini söyl
Havaii hatların yer altına alınması çok önemli
Havadan geçirilen hatların bile yer altına alınma çalışmasının bile çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan Erdoğan; “ Belediyenin imkanları ortada. Bu na rağmen büyük gayretler sarf edip yukarıdan geçen elektrik, telefon ve diğer havaii hatların yer altına alınması bile Büyükçekmece için büyük kazanç. Bu bence şehircilik için yapılan önemli bir hamle” şeklinde konuştu.
Tepecik kültürel ve sosyal hizmetlere doyacak
Büyükçekmece Belediyesi’nin Tepecik’te önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Erdoğan; “ Tepecik Başkan Akgün ve ekibinin sayesinde önemli hizmetleri gördü , Allahın izni ile de görmeye devam edecek. Kavşakların yapılması, yol ve tretuvar çalışmaları. Kültürel ve sosyal bir çok proje alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor. Şimdi Mimarsinan-Çatalca arasındaki yolun yapımını herkes sahiplenmeye kalksa da hepimiz Hasan Akgün’ün protokolde imzası olduğunu ve o yolun yapılması için neler yaptığını biliyoruz” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm hizmetleri gösterecek
Kumburgaz ve Celaliye de ki çalışmaları da değerlendiren Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kumburgaz da yatırımın gözükmemesinin sebebi kentsel dönüşümün henüz başlamamış olmasıdır. Kentsel dönüşüm başladığında Kumburgaz da yapılan yaya yolları, sahile yapılan yatırımları insanlarımız daha iyi görecekler ve takdir edecekler. Şimdi hiçbirimiz Kumburgaz da binaların arasından girip de sahilde yapılanları göremiyoruz. Kentsel dönüşüm bittiğin de sahil halkın olduğunda gerçekten orada Büyükçekmece Belediyesinin yaptığı yatırımlar deşarjlar, yürüme alanları hepsi görülecektir diye düşünüyorum.”
Akgün bilimsel belediyecilik yapıyor
Hasan Akgün bilimsel olarak belediyecilik yaptığını dile getiren Erdoğan; “ Başkan Akgün hakikaten belediyeciliği bilimsel olarak yapıyor. Danışman kadrosundan yönetimdeki müdür ve başkan yardımcılarına baktığınızda zaten kalite ortaya çıkıyor. Öğretim görevlileri, profesörler, şehircilik uzmanları bunlar Hasan Akgün’ün danışman kadrosunda danışmanlık rant kapısı olarak kullanılmıyor. Gerçekten danışmanlar danışmanlık yapıyor. Bu da çok önemli her şekilde üniversitede danışıldığının ve bilimsel bir çalışma yapıldığının en güzel örneğidir Büyükçekmece Belediyesindeki çalışmalar” dedi.
Yat limanına karşı çıkmak abesle iştigaldir
Yat limanının Başkan Akgün’ün vizyon projesi olduğunun altını çizen Erdoğan; “ Yat limanı ilk yapılırken de taraftardık, daha sonrada taraftar olduk. Yat limanına Büyükçekmece de yaşayan birinin karşı çıkması bence abesle iştigaldir. Çünkü yat limanı Büyükçekmece için bir değerdir. Kalburüstü yerli ve yabancı turistin Büyükçekmece’ye gelmesi demektir. Buna kim niye karşı çıkar anlamış değilim. Beylikdüzü’ nde ki tekne parkı, Büyükçekmece de ki ise gerçek anlamda bir yat limanı. Aynı kefede tartmak, aynı tartıda değerlendirmek yanlış. Aynı tesisler değil orada bir tekne parkı yapılıyor. İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapılanlardan ufak boyutlu olanlarından. Büyükçekmece de yapılan ise yat limanı sadece yatlara hizmet etmiyor sosyal hayata hizmet ediyor. Ataköy Marina İstanbul için neyse buradaki yat limanı da İstanbul için o olacak.” Şeklinde konuştu.
Mesleki zorluklar yaşıyoruz
Büyükçekmece’deki iş hayatını da değerlendiren Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kendi mesleğimiz açısından düşünürsek Büyükçekmece de mimarlık gerçekten zor. Çünkü Büyükçekmece’yi yöneten şehircilikten anlayan çok iyi bir ekip var. Burada sizi daha çok tasarıma daha çok yaratıcılığa iten bir ekip var ve bir Esenyurt, Beylikdüzü örneğinde olduğu gibi yüksek katlı çok emsalli imarlarda yok. İmar alanları da dar. O yüzden küçük alanlarda en yüksek verimi elde etmek için kendinizi zorlamak zorundasınız. Fakat buna istinaden bizim mesleğimizi yapan yani mimarlık bürolarının sayısı da bir hayli fazla. Keşke hepimiz bir yerde buluşsak birleşsek de burada bir havuz oluşturup bu işi böyle götürsek. Yani iş az rekabet çok, Büyükçekmece’nin böyle bir zorluğu var.”
Büyükçekmece de köy siyasetine devam ediliyor
Büyükçekmece’de ki politik yaşamı da İstanbul ile kıyaslayarak değerlendiren Erdoğan; “ Büyükçekmece; insanların hala birbirini tanıdığı, selam verdiği, komşuluğun devam ettiği bir yerleşim merkezi. Yani Büyükçekmece de tabiri caizse köy siyaseti hala devam ediyor. Bu bizim adamımızdır bu bizim kardeşimizdir bu siyasette önemli yerlere gelmeli gibisinden görülüyor. İstanbul’daki metropol alanlarında bu yok. İnsanlar içlerinden belediye başkanı çıkarmak veya meclis üyesi çıkartmak derdinde değiller. Oralarda daha çok insanlar partilere ideolojilere oy veriyorlar ama Büyükçekmece öyle değil burada daha çok partiler ikinci planda kalıp kişiler ön plana çıkıyor” dedi.
Temiz siyaseti destekliyorum
Temiz siyaseti her zaman desteklediğini vurgulayan Erdoğan; “Temiz siyaseti yüzde yüz destekliyorum. Mikro ölçekte Büyükçekmece , makro ölçekte Türkiye genelinde ki siyasi yelpazede herkesin temiz siyasetten yana çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Partiler arası diyalog şart
Partiler arasındaki diyalogun da sağlanması gerektiğini savunan Erdoğan son olarak şunları söyledi; “Köprü oluşturmak lazım. Burada zaten insanlar Büyükçekmece’nin içinden gelip Büyükçekmece de siyaset yapan insanlar bir şekilde birbirleriyle komşu veya arkadaş. Burada partiler arası düşmanlığın olması çok mümkün gibi gözükmüyor. Yalnız Büyükçekmece’nin dışından gelip Büyükçekmece’yi yönetmeye çalışanlar var. Onlar siyasi farklılaşımları daha fazla ön plana çıkartmaya çalışıyorlar. Büyükçekmece hala lokal bir merkez dışarıdan ahkam kesmeye siyasi yönlendirmeye pek müsait değil. Büyükçekmece’de siyasi başarı için, Büyükçekmece de ikamet etmek gerekiyor düşüncesindeyim. Bünye dış müdahaleyi pek kabul etmiyor” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.