Tarih: 01.01.0001 00:00 644

89’ncu Yılda Esenyurt'ta kutlamalar

Türkiye’nin her bölgesinde Cumhuriyet’in 89’ncu kuruluş yıldönümü sebebiyle coşkulu kutlamalar gerçekleşirken Esenyurt ’ta bu coşkuya ortak oldu.

89’ncu Yılda Esenyurt
 Önceki gün Esenyurt Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakılarak başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama programı dünde, Kaymakamlık makamında Kaymakam Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Murat Sönal ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tebrikleri kabul etmesi ardından, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumunda öğrencilerin gösterileri ve resmi geçiş töreni ile devam etti.

Tören programına, AK Parti Edirne milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe başkanı Şenay Değer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kurumları ve çok sayı vatandaş katıldı.

Kaymakam Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Murat Sönal ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, stadyumda bulunan öğrencilerin ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladılar.

Uyumaz “ Sonuna kadar sahip çıkacağız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Uyumaz, “ Bir olarak, birlik olarak sonuna kadar Cumhuriyete sahip çıkacağız. Ekonomisi, Sanayisi, Eğitimi, Endüstrisi ile Cumhuriyet’in ilelebet sürmesi yolunda ödün vermeden yürüyeceğiz” dedi.

Kaymakam Halil Uyumaz’ın konuşması ardından, öğrenciler tarafından Cumhuriyet şiirleri okundu. Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi halk oyunları ile büyük alkış aldı. Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni bando takımı eşliğinde tüm okulların resmigeçit merasimi ile son buldu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.