Tarih: 30.10.2012 15:04

Büyükçekmece’de muhteşem Balo

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlama etkinlikleri Kaya Ramada Plaza Otel’de dün akşam gerçekleştirildi. Balonun başlaması ve Cumhuriyet Pastasının kesiminden sonra Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı “İçimizden biri Atatürk” konulu sunumu il ile katılımcıları mest etti.

Atatürk’ü anmaktan ziyade anlamamız gerektiğini ifade eden Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı ; “Atatürk’ün asker yönünü, devlet adamı yönünü yıllardır çok iyi biliyoruz. Bunların yanı sıra Atatürk’ün nasıl bir sosyal mucit olarak nitelendirildiğini, nasıl kendisine ‘Kültür Antrepoloğu’ sıfatı verildiğini de anlamamız gerekiyor. Atatürk, dünyada vatan hudutlarından fikir hudutlarına geçebilen tek lider. Bunu nasıl başarabildiğini, çevreci, hümanist, ekonomist ve aynı zamanda sağlıkçı Atatürk’ü bu vasıfları nasıl elde ettiğini çok iyi irdelememiz gerekiyor” dedi.

Atatürk’ün, döneminin liderleri arasında 21’inci yüzyıla geçebilen tek lider olma özelliğini taşıdığını da bildiren Kalıpçı, “Dünyada asrın lideri olabilen Atatürk, günümüzde de halkının ve dünyanın nabzında aynı canlılığını koruyabilmektedir” diye konuştu.

Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Türkiye Cumhuriyeti sanıldığı kadar kolay kurulmadı. Hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz açlık ve yokluk içerisinde bu ülkeyi esir olmaktan kurtardılar. Ülkemizde belirli sıkıntılar yaşansa da bu vatanda Cumhuriyet asla yıkılmayacaktır” dedi.

Atatürk’ün belirlediği yolda, kendimizi ve gelecek nesilleri oldukça iyi bilimsel açıdan donatmamız gerektiğini savunan Başkan Akgün;” Aksi takdirde Cumhuriyeti ve bu memleketi bin bir sıkıntıya katlanarak bize emanet edenlerin emanetine yeterince değer vermemiş oluruz” şeklinde konuştu.

Başkan Akgün’ün konuşmasından sonra sahneye çıkan Türk Sanat Musiki Sanatçısı Melihat Gülses, Atatürk’ün sevdiği parçalardan oluşan seslendirdi.

Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul’un İstanbul Valiliğinin Cumhuriyet Balosu resepsiyonuna gittiğinden katılamadığı baloya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Fuat Arı, Garnizon Komutanı Top.Alb.Metin Demir, siyasi parti kuruluşları, STK’lar ve çok sayıda Büyükçekmece halkı katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —