Tarih: 01.01.0001 00:00 300

Hollandalı Yatırımcılardan Ziyaret

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Rotterdam Platformu üyesi olan Hollandalı yatırımcılara Küçükçekmece’deki kentsel dönüşüm faaliyetlerini ve projelerini anlattı.

Hollandalı Yatırımcılardan Ziyaret
 Küçükçekmece Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere, Rotterdam Platformu Heyet Başkanı Hamit Karakuş ve TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu katıldı.

Küçükçekmece’deki dönüşüm alanları olan Kartaltepe Mahallesi, Belediye Binası çevresi ve Küçükçekmece Meydanı hakkında bilgi veren Aziz Yeniay, aynı zamanda İç-dış Kumsal Kentsel Yenileme Projesi’ni de Hollandalı işadamlarına anlattı.

‘İSTANBUL VAZGEÇİLMEZ FIRSATLAR SUNUYOR’

Konuşmasında Napolyon’un ‘Dünya bir ülke olsaydı, İstanbul başkenti olurdu.’ sözünü hatırlatarak İstanbul’un önemine değinen Aziz Yeniay, Hollandalı iş adamlarını da İstanbul’da yatırım yapmaya şu sözlerle davet etti: “Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de 4-5 milyon konut üretimi gerçekleşecek. Ancak bunlar yeni konutlar değil; mevcut konutları kentsel dönüşüm kapsamında dönüştüreceğiz. Olası İstanbul depremi nedeniyle bizler büyük bir hamle yaptık. Bu nedenle İstanbul şu anda yabancı ve yerli yatırımcılar için vazgeçilmez fırsatlar sunuyor.”

‘YABANCI VE YERLİ İŞ ADAMLARINA BÜYÜK İŞ İMKANLARI DOĞUYOR’

3. Havalimanı ve boğaz köprüsü gibi projelerin iş adamlarına İstanbul’da büyük yatırım olanağı sağladığını vurgulayan TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu da, güvenli ortaklara ihtiyaç duyduklarını belirtti. TOKİ’ nin merkezi hükümete bağlı bir kurum olduğunu ancak TOKİ iştiraki şirketlerle Hollandalı yatırımcıların ortak işlere imza atabileceklerini de vurgulayan Karaoğlu, dönüşüm faaliyeti sırasında inşaatların özel sektör tarafından yapılacağını bu nedenle yabancı ya da yerli yatırımcılara büyük iş imkanları doğduğunu ifade etti.

Toplantı sonunda Rotterdam Platformu Heyet Başkanı Hamit Karakuş Başkan Aziz Yeniay’a şehrin anahtarını hediye ederken. Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay da Rotterdam Platformu Heyet Başkanı Hamit Karakuş’a Türk çinisi vazo ve tabak hediye etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.