Tarih: 10.11.2012 15:38

Çatalca, Silivri ve Arnavutköy'e 233 Binliralık Hibe Yardımı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

         Çatalca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan teslim törenine; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, İlçe Belediye Başkanı Cem Kara ve hibe alan çiftçiler katıldı. Hibe desteği çerçevesinde 27 çiftçiye; yem hazırlama aracı, balyalama makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankları, el traktörleri, mibzer ve pülverizatör gibi makine ekipmanları törenle teslim edildi.

 

         Törende bir konuşma yapan İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları’nın 2006 yılında ekonomik yatırımlar olarak başladığını belirterek, 2010 yılına kadar 5 yıllık programın tamamlandığını söyledi. 2011 yılında bakanlar kurulu kararı ile 2015 yılına kadar 5 yıllık programın tekrar yürürlüğe konduğunu hatırlatan Sayın Piral, “Bu program çerçevesinde ilimizde toplam 504 bin 261 TL’lik Hibe Desteği sağlanmıştır. Bu destek sayesinde Kartal ilçesinde bir et işletme tesisi, Çatalca ilçesinde ise Toplu Basınçlı Sulama Tesisi olmak üzere iki proje gerçekleştirilmiştir. Makine Ekipman hibe desteği kapsamında ise, 2006-2011 yılları arasında 376 proje uygulanmış ve toplam 2.323.378 TL’lik hibe ödemesi yapılmıştır.” Dedi.

           

            2012 yılı itibariyle İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Kırsal Kalkınma Makine Ekipman Programı kapsamında 263 adet proje başvurusu yapıldığının altını çizen Kasım Piral, şu ana kadar 35 adet makine ekipman için hibe sözleşmesi imzalandığını ve 01.11.2012 tarihi itibariyle 26 projenin tamamlandığını söyledi.

 

       Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” çerçevesinde; makine ekipman alımlarının KDV ve ÖTV’si hariç, % 50’si program kaynaklarından finanse ediliyor. Programdan desteklenecek makine ekipmanlar için hibe miktarı üst limiti bireysel başvurular için 25, tüzel kişiler için ise 50 bin TL olarak belirlenmişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —