Tarih: 01.01.0001 00:00 313

Atık Yağlarınızı Atmayın

Kağıthane Belediyesi; lokanta, restoran gibi işletme ve evlerden topladığı her 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre bitkisel yağ hediye ediyor.

Atık Yağlarınızı Atmayın
 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kirleterek doğaya ambalaj atıklardan daha çok zarar vermesi; konuyla ilgili kuruluşları harekete geçirdi. Kağıthane’de atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek adına uygulamaya konulan bir kampanya ile belediye ekiplerince ev ve işyerlerinden atık yağlar toplanmaya başlandı.

Her 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre kullanılabilir ayçiçeği yağı veren belediye ekipleri ayda ortalama ev ve işyerlerinden toplam 10 ton atık yağ topluyor. Bio-dizel ve elektrik enerjisine dönüştürülen atık yağlar geri dönüşüme büyük katkı sunarken vatandaş da ekonomik açıdan kazançlı çıkıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların belediyenin 444 23 00 numaralı telefonunu arayıp ev ve işyeri adres bilgilerini ekiplere iletmeleri gerekiyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu uygulamayla çevreye duyarlı olmak konusunda bu kararı aldıklarını belirterek “Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı personellerce evlerden ve işyerlerinde biriktirilen bu atık bitkisel yağlar toplanarak geri dönüşüm sanayisine gönderilmektedir. İlçemizde aylık 10 ton civarında atık yağ toplanmaktadır.  Evlerden 3 ton, işyerlerinden 7 ton civarında toplanan bu atık yağlar Bio-Dizel ve elektrik enerjisine dönüştürülmektedir.  Böylelikle hem çevreci hem de ucuz enerji olarak geri kullanılabilmektedir” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.