Tarih: 17.11.2012 16:07

Güngören Ligi 8 Yaşında

Facebook Twitter Linked-in

 Cevizlik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine okul müdürleri ve eğitimciler de katıldı. Bu sene başında lige dahil edilen yüzme, buz pateni ve anaokulları arası ront yarışmaları da büyük ilgi gördü. 31 farklı branşa ve 181 alt kategoride 50 bin öğrenciye ulaşan etkinlikte ‘Geleneksel Yemek Yarışması’ kategorisinde Güngörenli hanımlarında hünerleri lige yeni bir tat kattı. Ayrıca her yıl öğrenciler arasında yapılan kitap okuma yarışmasına velilerde katılarak öğrenci ve veli katılımı sağlanmış oldu.

Öğrencilerin boş zamanlarında kötü alışkanlıklar edilmesinin önüne geçmek için 7 yıl önce ligin temellerini attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Kuralları ve hedefleri önceden belirlenmiş bir lig ile öğrencilerimizi ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilir miyiz diye düşündük. Bunun için Güngören’in önde gelenleriyle bir araya geldik. Bunun sonucunda Güngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi projesi ortaya çıktı. İstedik ki, ilçemiz çocukları erdemli bireyler olarak yetişirken, gelecekte kendilerini sosyal alanlarda görme imkânı bulsunlar. Geleceği inşa edecek olan gençler kültür karmaşası yaşamadan kendi kültürünü tanıtsın, kendi ülkesinin sanatçısı, sporcusu, bilim adamı olsun istedik. Öğrencilerimizin ekip ruhuyla veya bireysel olarak başarı elde ettiklerinde özgüven kazandıklarını ve bunun derslerine de olumlu yönde yansıdığını gördük. Öğrencilerimize, gösterdikleri ilgi için, öğretmenlerimize de fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir buçuk ay önce Güngören Kaymakamlığına atanan Zafer Orhan ise, “Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olan Güngören Ligi’ni İstanbul Valiliğinin düzenlediği “Sosyal Projeler Yarışıyor” fuarında tanıttık. 50 bin öğrencimizin ve çok sayıda vatandaşımızın ligde yarışacak olması bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Burada öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize büyük görevler düşüyor. Bu ligi ayakta tutan ve geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz; emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Güngören Ligi bundan 7 yıl önce 6 branşta, 5 bin öğrencinin katılımı ve Güngörenlilerin destekleriyle başlamıştı. 2008- 2009 yılında 25 bin öğrenci 22 farklı branşta birbirinden farklı alanla faaliyet imkânı bulmuştu. 2009- 2010 yılına gelindiğinde ise Güngören Ligi, badmintonun ve hentbolun da eklenmesi ile içinde 27 farklı branşın bulunduğu katılan öğrenci sayısının da 35 bine ulaştığı dev bir organizasyon olmuştu. Lig böylece amacına ulaşmış ve İstanbul Uluslararası Yerel Yönetimler Sosyal Proje ödülü ile başarısını taçlandırmıştı. 2010-2011 yılına gelindiğinde de lig, aynı onur ve gururla fotoğrafçılıktan yüzmeye, buz pateninden izciliğin de içinde bulunduğu 31 farklı branş 181 alt branş barındıran dev bir lig haline geldi. 2012-2013 yılında eklenen yeni branşlarla 50 bin öğrenci ve Güngören halkının katlımı ile Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Ligi, Güngören’i kucaklayan bir çalışmaya dönüştü. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —