Tarih: 01.12.2012 14:55

'Kosova Başbakan Yardımcısı Dr. Edita Tahiri İAÜ'de'

Facebook Twitter Linked-in

 Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS – Eurasian Universities Union) tarafından, İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile Avrasya coğrafyasından liderlerin konuşmacı olarak davet edildiği konferanslar serisi devam ediyor.

 

Batı Trakya Türk Toplumu Liderlerinin katılımı ile Batı Trakya Türklerinin Sorunlarının tartışıldığı ilk konferans 13 Aralık 2011’de İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampusunda Gerçekleştirilmişti. 15 Mart 2012 tarihinde yine aynı yerde yapılan “Arnavutluğun Dönüşümü, Son 20 yılda Balkanlardaki Uluslararası Gelişmeler” konulu ikinci Liderler Konferansı 2’de ise,  en üst seviyedeki yetkili ve bizzat gelişmelerin içindeki bir lider olan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Sayın Bamir TOPİ konuşmacı olarak yer almıştı.

 

Liderler Konferansı-3 kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikte “Kosova ve Balkanlardaki gelişmeler ile Eğitim ve Kültür Alanında Türkiye –Kosova ilişkileri” konuları, Kosova Başbakan Yardımcısı Sayın Dr. Edita Tahiri tarafından değerlendirilecek. Konferansa İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve EURAS Yönetim Kurul Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli de hazırladıkları konuşmalar ile katkı sunacaklar.

 

Eğitim yoluyla gelecekte daha barışçıl bir dünya yaratma vizyonunu benimseyen Avrasya Üniversiteler Birliği; İstanbul Aydın Üniversitesi ile birlikte, konuları gerçek uzmanlarının ağzından, akademisyenlere ve ilgililere duyurup, tecrübelerini paylaşmaları için gerekli akademik altyapıyı oluşturma konusunda üzerine düşeni yapmaya devam ederek, Liderler Konferanslarını önemli isimlerle sürdürecekler.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampusu D Blok Turuncu Konferans Salonunda 3 Aralık 2012 günü 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak Liderler Konferansına EURAS Üye Üniversite Rektörleri yansıra öğrenciler, akademik personel, ilgili yerel yönetim ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katılım gösterecektir. Kosova Başbakan Yardımcısı Dr. Edita Tahiri’yi Konuşmacı Olarak Ağırlayacağımız Liderler Konferansı-3 Etkinliğinde Siz Değerli Basın Mensuplarını Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız.

 

EK BİLGİ: İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından 2008 yılı sonunda kurulan EURAS, Avrasya’daki Üniversiteler ve Yüksek eğitim kuruluşlarının birliğidir. EURAS Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan 60’ın üzerinde üniversitenin işbirliğini teşvik eden ve Avrasya Bölgesinde eğitim standartlarının küresel gelişime uyumunu sağlamak için çalışan, uluslar arası ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —