Tarih: 01.12.2012 15:05

Aydın Üniversitesi Ankara'da Siyasetin Nabzını Tutuyor

Facebook Twitter Linked-in

 01 Aralık Cumartesi 10:00-18:00 Hilton Ankara’da açılışı yapılacak “Siyaset Akademisi Ankara” da siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Oturum başkanlığını İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Başkanı Zeynep Banu Dalaman’ın yapacağı ilk haftanın konukları AK Parti ArGe’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili emekli Büyükelçi Osman Korutürk, TÜSİAD Uluslar arası Koordinatörü Dr. Bahadır Kaleağası, Ankara Üniversitesi ATAUM Başkanı Prof. Dr. Çağrı Erhan ve TASAM Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Murat Bilhan olacaktır.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Zeynep Banu Dalaman’ “Siyaset Akademisi Ankara”da on hafta boyunca Türkiye’nin önde gelen siyasetçi, gazeteci ve akademisyenleriyle “Türkiye Yükselen Güç mü? Tehditler, Fırsatlar ve Çözüm Arayışları” başlığı altında Türkiye’nin demokrasiyle sınavını tartışacak. Yıllardır İstanbul’da gerçekleşen ve gelenekselleşen “Siyaset Akademisi Ankara” Ankaralı gençlerden gelen talep üzerine Genç Liderler Derneği ile işbirliği yaptı. Bu sertifika programının amacı gençleri siyasetçiler, akademisyen ve gazetecilerle özgür tartışma ortamında bir araya getirerek, siyasete ilgi duyan katılımcıları en üst düzeyde bilgilendirmek ve donanımlarına katkıda bulunmaktır.

Siyasetin ve Türkiye’nin gündeminin nabzı 01 Aralık 2012 – 09 Şubat 2013 tarihleri arasında her cumartesi saat 10:00-18:00 arası Ankara Hilton’da “Siyaset Akademisi Ankara”da atacak.

10 hafta boyunca  “Türkiye Yükselen Güç mü?”  sorusuna cevap arayacak “Siyaset Akademisi Ankara”nın bu haftaki programı aşağıdadır:

 

Moderatör: Zeynep Banu DALAMAN

10:00-12:00  Süleyman SOYLU: “Geleceğin Dünyasında Türkiye Vizyonu”  

13:00-14:30    (E) Büyükelçi Osman KORUTÜRK:   “Türk Dış Politikasına Eleştirel Bakış”  

14:45-16:15 Dr. Bahadır KALEAĞASI:  “G20 Gezegen’inde Türkiye ve AB”  

 

16:30-18:00 Prof. Dr. Çağrı ERHAN: “Türkiye – AB İlişkilerinde Son Surum”  

           (E) Büyükelçi Murat BİLHAN: “AB Uyum Raporu Işığında Türkiye’de Demokratik Değerler”

 

 

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİRLEŞMİŞ KENTLER OKULU’NDA “KENT KÜLTÜRÜ VE SANAT” KONULU KONFERANSTA ÜNLÜ SANATÇILAR KONUŞACAK.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİRLEŞMİŞ KENTLER OKULU BEŞİNCİ HAFTASINDA SABAHKİ BÖLÜMDE YAZAR VECİDİ CIRACIOĞLU VE TİYATROCU ALİYE UZANATAĞAN, ÖĞLEDEN SONRAKİ BÖLÜMDE HÜLYA KOÇYİĞİT, KENAN IŞIK, DOĞAN HIZLAN, GÖRGÜN TANER VE DİKMEN GÜRÜN’Ü AĞIRLAYACAK.

İAÜTAM Başkanı Zeynep Banu Dalaman yönetiminde beşinci haftasına giren ve büyük ilgiyle İstanbul mekanlarını gezmeye devam eden “Birleşmiş Kentler Okulu”nun bu haftaki konusu “Kent ve Kültürü ve Sanat” şekline belirlendi.  Program aşağıdadır:

Konu: “Kent Kültürü ve Sanat”

Genel Koordinatör: Zeynep Banu DALAMAN ( İAUTAM BAŞKANI)

09:00-11:00        Yer:   Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi

Moderatör: Yrd. Doç. Dr. Radife AKYILDIZ ONGAR İAÜ RTV- Sinema Bölümü Öğr. Üyesi)

Konuşmacılar: Vecdi ÇIRACIOĞLU (Yazar)

Aliye UZUNATAĞAN (Tiyatro Sanatçısı)

14:00-16:00              Yer:    İKSV ( İstanbul Kültür Sanat Vakfı)

Moderatör: Yrd. Doç. Dr. Radife AKYILDIZ ONGAR (İAÜ RTV- Sinema Bölümü Öğr. Üyesi)

Konuşmacılar: Görgün TANER (İKSV Genel Müdürü)

Prof. Dr. Dikmen GÜRÜN (Uluslararsı İstanbul Tiyatro Festivali    Yönetmeni)

Doğan HIZLAN (Yazar)

Kenan IŞIK (Oyuncu, Tiyatro Sanatçısı)

Hülya KOÇYİĞİT (Sinema Sanatçısı)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —