Tarih: 01.01.0001 00:00 219

İşgaller Son Bulacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ay merkez binasının arka kısmında bulunan işgallerin kaldırılması için gerekli talimatları yıkım ekiplerine bildirdi.

İşgaller Son Bulacak!
 Eski Silivri Caddesi diye bilinen cadde üzerinde bir çok işgalin olduğunu belediye fen işlerinin tespit ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu işgallerin ortadan kaldırılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Teknik ekibiyle birlikte caddeyi denetleyen Başkan Akgün, imar planlarında 15 m genişliğinde yer alan caddenin plan genişliğine uygun olması için duvarlarla işgal edilen yerlerin yıkımını başlattı.

Yapılacak yeni duvarların imar mevzuatına uygun ve şehircilik estetiği açısından tek tip olacağını söyleyen Başkan Akgün; “ Bizim için şehircilik estetiğinin yanında yayaların güvenliği de önemli. Bu yüzden yola ayrıca tretuvarlar yapılacak. Mevcut durumda ortalama 9 metre genişliğinde olan yolda tretuvar bulunmadığından, yayalar için bu yol oldukça tehlikeli durumda” dedi. İşgallerin kaldırılması ve yolun genişlemesiyle birlikte ulaşımın daha kolay olacağını da vurgulayan Başkan Akgün; “İlçemizin önemli arterlerinden Eski Silivri Caddesi, Mimarsinan Kavşağı ve Batıköy Kavşağı arasındaki trafik rahatlayacak ayrıca bölgede yer alan Sanayi kuruluşlarının ulaşımını kolaylaştıracağız” şeklinde konuştu.   


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.