Tarih: 05.12.2012 11:29

Kılıçdaroğlu, Felsefecilerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in ev sahipliğini yaptığı konferansa dünyanın en önemli 4 felsefecisi Jean-Luc Marion, Bernard Stiegler, Joan Copjec ve Gianni Vattimo’nun yanı sıra Bernard Aspe,Alain Brossat,Volkan Çelebi, Jodi Dean, Erich Hörl, Thomas Metzinger, Frederic Neyrat ve Ahmet Soysal da katılıyor.


Yaklaşık 1.5 saat konferansı kulaklıkla dikkatlice izleyen Kemal Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , verilen aranın ardından otelin lobisinde kendisine hediye edilen felsefe kitaplarını aldı ve dünyaca ünlü felsefecilerle sohbet etti.


DENİZ FENERİ HUKUK AYIBI OLARAK DÜNYA TARİHİNE GEÇTİ
Sempozyumun ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:Deniz Feneri Davası Türkiye’nin en büyük hukuk ayıbı olaraksadece Türkiye tarihi ile değil dünyanın tarihine geçti. Öyle ki yolsuzluk yapanlar,para yiyenler serbest ama bunları soruşturanlar soruşturuldu. Daha henüz yargılamanın süreceği mahkeme bulunamadı. Galiba davalar İstanbul’da sürdürülecek. CHP olarak biz davanın yakın takipçisi olacağız.


BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN
BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgi soruya da Kılıçdaroğlu,” Bizim arzumuz, dokunulmazlık dosyası olan her milletvekilinin fezlekesinin genel kurula getirilmesidir.Ve dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır.Kişiler arasında ayrılık yapılmasın.Dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün milletvekilleri için kaldırılsın.Ayrımcılık istemiyoruz” şeklinde cevapladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra CNR Expo’da düzenlenen Cebitt Bilişim Fuarına giderek İstanbul’daki 10 CHP’li belediyenin ortak düzenlediği stantta incelemelerde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —