Tarih: 20.12.2012 12:10

Teber; ' İTO'ya adayım'

Facebook Twitter Linked-in

 Geçen yıl başlatılan Bilgi Paylaşımı Toplantılarında, sanayicilerimiz ve işadamlarını ilgilendiren birçok konuda sunumlar yaparak farkındalık yaratmaya ve bilgiyi mümkün olduğunca paylaşmaya çalışan Beysiad’ın bu ay yapılan bilgi toplantısının konusu “İş Yerinde İşvereni Bekleyen Tuzaklar, Tehlikeler ve Önlemleri’’oldu.

Metin Yılmaz’dan sanayicilere teşekkür

Beylikdüzü Sanayici ve İşadamları Derneği BEYSİAD’ın üyesi, Doğan Hastaneleri Sağlık Grubu Yönetim Kurlu Başkanı olan Dr. Doğan BİRGÜL tarafından; bugüne kadar yaşanmış tecrübeler ve izlenimler çerçevesinde, değişen ve yeni eklenen iş ve iş güvenliği ile ilgili mevzuat ve yaptırımları, yaşanan örnekler üzerinden değerlendirildiği, işveren için alınması gereken önlemler ve önerilerin tartışıldığı bu toplantı Beysiad üyesi Beynova Otel’de yapıldı. Toplantıya hem üyeler hem de bölge Sanayici ve İşadamları büyük ilgi gösterdi.

BEYSİAD adına bir konuşma yapan ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş. Gn. Müdür Yardımcısı ve BEYSİAD Yönetim Kurulu BAŞKANI Sn. Metin YILMAZ; Tüm üye katılımcılara teşekkür ederek başladığı selamlama konuşmasında; “Beysiad’ın her gün biraz daha güçlenmesi ve Beylikdüzü Sanayicisinin sorunlarına çözüm üretebilmesi için yapılan bu toplantılarda tüm üyelerden destek ve katılım bekliyoruz. Her toplantımızda daha yoğu katılımlar ile sizlerle beraber olmayı, sorunlarımıza birlikte çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.

İSİFED başkanı Mehmet Sandal, “bir işyerinde ne sıklıkla denetim yapılmalıdır, neye göre ve ne alanlarda ve kimler tarafından denetimler gerçekleştirilmelidir. Yasayı bilmemek mazeret değildir elbette ama sıklıkla değiştirilen yasa nasıl takip edilmelidir” diyerek sanayicilerin sorunlarını ve  yasalar da meydana gelen hızlı değişimlerde karşılaştıkları yasal boşlukları dile getirdi.

TEBER,” İTO ya adayım”

Beylikdüzü Organize sanayi bölgesi başkanı Abdullah Teber, İstanbul Ticaret Odası başkanlığına adaylığını açıkladığı toplantıya katılan sanayicilere ülke ekonomisine kazandırdıklarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “sizlerin sanayicilerin haklarını ve hukuklarını yakından takip etmek çalışmalarımıza yeni bir kimlik kazandırmak için bir yola çıktık, bu zorlu seçim sürecinde yanımda olarak bana destek veren siz değerli meslektaşlarımla yasal boyutta karşımıza çıkacak sorunları tartışmak güzel.Ticaret odası başkanlığı için yolumuza bizleri bu kurumda temsil edecek kimse yok diyen arkadaşlarımızla çıktık. İstanbul genelinde bulunan bir çok alanda faaliyet gösteren arkadaşlarımı ziyaret ettik. Çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Bizler ülke ekonomisine kazandırdıklarımızı düşünerek siyaset üstü çalışıyoruz. Çalışmalarımızdaki verimi düşürmemeye çalışacak ve sileri en güzel alanlarda temsil etme hakkına sahip olacağız” dedi. Yapılan sunumun ardından katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Abdullah Teber Kimdir?

Teber; “1950 yılında Kayseri-Pınarbaşı’nda doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladım 1972 yılında Ankara Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Makine-Motor bölümünden mezun oldum. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başladım. Bu esnada Milli Eğitim Bakanlığı’na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedi ve askerlik görevini 1976 yılında İzmir’de Yedek Subay olarak yerine getirdim. 1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayii A.Ş.’yi kurarak ticari hayatına atıldı. Firma bugün ürünlerinin %65’ini dünyanın 36 ülkesine ihraç etmektedir. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş., Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara A.Ş. gibi firmaların Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Abdullah Teber, sanayici iş adamları arasında müteşebbis ruhu ve muteber kişiliği ile tanınır. 28 yıldır Gürpınar Nahiyesinde ikamet etmekteyim,işyerim ise Tebplast plastik fabrikası olarak Beylikdüzü’nde faaliyetlerimi sürdürmekteyim. Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi (Bakır ve Pirinççiler Sanayi Sitesi )Yönetim Kurulu Başkanlığı, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet üyeliği, BAKSAV (Bakırve Pirinççiler Sanayi Sitesi Vakfı) Yönetim Kurulu Üyeliği, Beşiktaş Spor Kulübü Üyesi, Evli ve iki yetişikin çocuk babasıyım. Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayii Yönetim Kurulu Başkanıyım” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —