Tarih: 01.01.0001 00:00 253

Gönüller Vuslat'ta Buluştu

Türk İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğine katılan davetliler, güzel bir gece geçirdiler. Programa renk katan

Gönüller Vuslat
 Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü’nde ilçedeki başarılı öğrencileri Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya gönderen Esenler Belediyesi, ilçede ayrıca Şeb-i Arus etkinlikleri düzenledi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, düzenledikleri programın önemine dikkat çekerek, “Biz tarihimizde geriye dönüp baktığımızda, kültür tarihimizden Mevlana’yı çıkardığımızda, Hacı Bektaşi Veli’yi çıkardığımızda Yunus Emre’yi çıkardığımızda bomboş bir tarih olduğunu görürsünüz. Bizim tarihimizi güzelleştiren, onların varlıkları onların sözleridir, onların mirasıdır” dedi.


O RUHU YAŞAMAK İSTEDİK

Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle Esenler’de her yıl Konya’da yapılan Şeb-i Arus etkinlerini Esenler’de de yapmak istediklerini anlatan Göksu, “O ruhu yaşamak ve yaşatmak istedik. Gönül isterdi ki binlerce kişinin katıldığı bir salonda organize edelim. Bu sene olmadı; ama önümüzde yıl bu etkinlikleri kendi kongre merkezimizde yapacağız” dedi. “Hz. Mevlana’yı biz bu nesillere anlatabilirsek, bu nesiller köklü bir medeniyetin çocukları olduğunu anlayacaklar” diyen Göksu, binlerce insanın gönül sultanı olan Hz. Mevlana’nın hayatından herkesin ders çıkarması gerektiğini belirtti ve kendisinin geride bırakmış olduğu Mesnevi’nin herkese çok önemli bir rehber olabileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde ilçedeki başarılı öğrencileri Konya’ya gönderdiklerini hatırlatan Göksu, “Eğer biz Mevlana toplumunu oluşturabilirsek bu toplumda kardeşliği de oluşturmuş oluruz” dedi. Göksu, konuşmasının sonunda Mevlana’nın 7 öğüdüne de değinerek, “Bugün hayatımıza bunları rehber edinsek, toplumda gıybet, dedi-kodu, kargaşa, çekemezlik, dargınlık kırgınlık olur mu?” diye sordu.


ÇOCUK SEMAZENLERE BÜYÜK İLGİ

Göksu’nun konuşmasının ardından program, ilçedeki öğrencilerin Konya’ya yaptıkları ziyareti anlatan bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. İlgiyle izlenilen sinevizyonun ardından program,  20 küçük semazenin sema gösterileriyle devam etti. İzleyenleri kendilerine hayran bırakan çocuk semazenler, performanslarıyla herkesi büyüledi. Gösterilerini okudukları dualarla tamamlayan semazenlerin ardından sahneyi Tasavvuf müziğinin sevilen ismi Mustafa Demirci ve sazendeleri aldı. Demirci’nin Hz. Mevlana’nın bestelenmiş eserlerini seslendirmesinin ardından program, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın verdiği konferansla devam etti. Hz. Mevlana’nın bütün dünyada manevi bir kişilik, manevi bir önder olduğunu anlatan Prof. Dr. Ay, onun düşüncelerinin herkes için önemli olduğunu söyledi.

Mevlana’nın Allah aşkıyla dolu bir İslam alimi olduğunu söyleyen Ay, gönül dünyamızı muhafaza altına almamız için bir takım tavsiyelerde bulunduğunu ifade etti.

Ay, sanatçı Mustafa Demirci’nin “Nefsimizle nasıl başa çıkacağız” sorusunu “Gönül dünyamızı muhafaza altına almak için tehdit unsuru olan nefsi terbiye etmek gerekir. İnsan nefsi de terbiye edilebilir” şeklinde cevapladı.

 

Program, Esenler Belediye Başkanı Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan ve AK Parti İlçe Başkanı Özkan’ın programın konuklarına çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.