BÜYÜKÇEKMECE 25.12.2012 16:30:00 297 0

Sempozyum da Kentsel Dönüşümü Anlattı

Türkiye'deki 20 milyon ev stokundan 13 milyonunun yeniden yapılması gerektiğini belirten, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, kentsel dönüşümün İstanbul için kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Sempozyum da Kentsel Dönüşümü Anlattı
  Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”nda kentsel dönüşüm ve medyanın tutumu konuşuldu.

Ülkemizdeki ruhsatlı binaların gerçekten ruhsata uygun olmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; ''Türkiye'de ruhsatlı dediğimiz 6 milyon konut bence yalandan ruhsatlıdır. Çünkü Türkiye'de her 10 yılda bir çıkartılan imar afları var. Başkan yardımcısı olduğum dönemlerde ben bunların hepsini gördüm. Bu Türkiye'nin bir gerçeğidir'' dedi.

Kentsel dönüşüm meselesinde Türkiye’nin yeni bir şans yakaladığını bunu da çok iyi değerlendirmesi gerektiğini anlatan Başkan Akgün;’’ Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım. Belediyecilikten gelen Başbakan Erdoğan'ın yönetimde olması, Erdoğan Bayraktar'ın inşaatçılıktan gelerek, bu konuda yürekli olması kentsel dönüşüm için bir şanstır. Türkiye'nin bunu iyi kullanması gerekmektedir’’şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm yasası hazırlanırken ilçe belediye Başkanlarının pek işe karıştırılmadığını ifade eden Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;’’ Ancak yasa çıkartılırken burada oturan belediye başkanları ile birlikte ilçe belediyelerinde görev alan teknik personel neden devre dışı bırakıldı. Oysa vatandaşların kapısını çaldığı ilk devlet kapısı ilçe belediyeleridir.”
Medyanın verdiği destekten dolayı çok memnun olduğunu da dile getiren Başkan Akgün, “39 yıldır belediyecilik yapıyorum ve basınımızın ilk defa böyle bir konuyu akşama kadar ısrarla takip ettiğini görmüş olmam son derece memnuniyet vericidir. Bu sempozyumu hepimizin çok yakından takip edip ve bu işin yürümesi için her türlü desteği vermemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’una Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra duayen çok sayıda gazeteci de ilgi gösterdi.

Üç oturumda gerçekleştirilen sempozyumun 3’üncü oturumunda belediye başkanları ketsel dönüşümde yaptıkları faaliyetleri ve basının bu süreçteki rolünü irdeledi.
Moderatörlüğünü Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yaptığı oturumda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kentsel dönüşümde medya sürecini masaya yatırdı.Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın sürecin işleyişinden oldukça ümit var olduğunu belirtti. Bayraktar; ‘’
Türkiye'de uzun yıllar uygulanan yanlış şehirleşme politikaları yüzünden İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi bir çok şehirde ciddi şehircilik ve kentsel dönüşüm problemleri yaşandı. Bu problemler zamanla katlanarak arttı, son 10 yılda göreceli olarak gecekondu ve kaçak yapılaşmanın nispeten durduğunu rahatlıkla söyleyebilirim’’diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, toplantının amacının ortak aklı harekete geçirerek üye belediyelerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına daha etkili çözüm üretmek, üye belediyelerin arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.