Tarih: 01.01.0001 00:00 228

YILBAŞI ÖNCESİ DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi alkollü içkilerin satışa ve toplu tüketime sunulduğu yerlerdeki kontrollerini sıklaştırdı. Emniyet Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’nın il

YILBAŞI ÖNCESİ DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI
 İstanbul’da 2012 yılının ilk on bir ayı itibariyle, alkollü içki üreten, satan işyerleri ile; restoran, otel gibi toplu tüketim yerlerinde gerçekleştirilen 24 bin 494 resmi kontrol sonucunda olumsuzluk tespit edilen işletmelere çeşitli cezalar uygulandı. Denetimler sırasında 2 bin 220 işletmeye idari para cezası, 23 işyerine faaliyetten men cezası verilirken; 5 işyeri hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

Yılbaşına kadar yapılacak denetimlerde; hijyen, ruhsat, TAPDK bandrolleri, kaçak ve sahte ürünlerin satışa sunulup sunulmadığı, orijinal ambalaj ve alkollü içeceklerin tüketileceği anda göz önünde açtırılıp açtırılmadığı gibi durumlar tespit ediliyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.