Tarih: 31.12.2012 10:20

Kitap Kurtları Ödülleri Aldı

Facebook Twitter Linked-in

 Kasımpaşa’nın merkezinde 5 yıldır 20.000’e yakın kitapla 7’den 70’e herkesi bilginin ışığıyla aydınlatan, 8000 üyesi, 200.000 kullanıcısı olan Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi bu yılda yılın okurlarını seçti. Kütüphanenin üyeleri arasında 2012 yılında en çok kitap okuyan üyeler sertifikalarını ve hediyelerini bu yıl beşincisi düzenlenen “Yılın Okurları” sertifika töreninde aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törende, çocuk kategorisinde Azra Kıvrak bir yılda okuduğu 170 kitapla, genç kategorisinde Metin Türksel okuduğu 42 kitapla, yetişkin kategorisinde Hüseyin Algedik okuduğu 55 kitapla yılın okuru seçildi. Kitap kurtları sertifikalarını ve hediyelerini Başkan Demircan’ın elinden aldı. Metin Türksel rahatsızlığı nedeniyle törene katılmadığından Demircan, sertifikasını annesine takdim etti.

 

Demircan: Çocuklarımızın Dünyasını Kitapla, Bilgiyle Dolduracağız

Okul idarecilerinin, öğretmenlerin, çocukların ve sertifika alan okurların ailelerinin katıldığı törende konuşan Demircan, kütüphanelerin önemine değinerek, “Çocuklarımıza kitabın, okumanın ve ilmin önemini anlatamazsak Beyoğlu’nun geleceğini konuşamayız. Çocuklarımızın dünyasını kitapla ve bilgiyle doldurmazsak onların geleceğinden söz edemeyiz” dedi. Turabiababa Kütüphanesi’nin ilçede bir sembol olduğunu belirten Demircan, Beyoğlu’nu kütüphanelerle donatacaklarını söyledi. Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı’nda hizmete soktuğu 7000 kitaplık kütüphane hakkında bilgi veren Demircan, “Okmeydanı semt konağımızın yanındaki kütüphane Turabibaba Kütüphanesinin aynısı. Kitaplarla donattığımız kütüphanemizde çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine tüm halkımıza hitap edecek kitap sohbetleri ve etkinlikler yapacağız. Böylece daha çok yavrumuz ve insanımız kitapla buluşacak, geleceklerini aydınlatacak” diye konuştu. Kütüphanelerdeki hizmetlerin 2013 yılında artarak devam edeceğini ifade eden Demircan, üçüncü kütüphanenin Okmeydanı’nda yapımı devam eden Okçular Tekkesi içinde olacağı müjdesini verdi.

 

Minikler Okudukları Öyküleri Sahnede Canlandırdı

Kütüphanenin konferans salonunda gerçekleşen sertifika töreni renkli görüntülere sahne oldu. Konuşmaların yapıldığı, sertifikaların verildiği törende sahneye ilk olarak çocuklar çıktı. Kitap satıcısı ve ev hanımı arasında geçen komik diyalogları anlatan oyun izleyenleri kahkahaya boğdu. Törenin en anlamlı görüntüsü miniklerin tiyatro oyunuydu.  Kütüphanenin renkli atölyelerinden biri olan Öykü Kulübesi Atölyesi’ne giden 6-9 yaş arası çocuklar yaşlarına uygun seçilmiş kitaplardan okudukları öyküleri tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı. Okudukları öykünün kahramanlarını canlandıran minikler sahnedeki performanslarıyla büyüklerden yoğun alkış aldı. Tören sonunda çocuklar kendileri için yaptığı çalışmalardan ötürü Demircan’a teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —