Tarih: 01.01.0001 00:00 496

Ahmet Ümit Okulda

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Yazarlar Okullarda’ projesi öğrencilerle yazarları bir araya getirmeye devam ediyor. Geçen yıl 39 ilçede 78 yazarla 98 bin 750 öğrenciyi buluşturan proje, 2012-2013 eğitim-öğret

Ahmet Ümit Okulda
 Bu kapsamda Kadriye Moroğlu Lisesi’nde Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘Bir kitap anlat bana’ adlı söyleşiye katılan Ahmet Ümit, son romanı Bab-ı Esrar’ı ve romanı yazma süreçlerini öğrencilerle paylaştı.

‘BİZLER KIZKULESİ GİBİYİZ’

Bab-ı Esrar adlı kitabını, Konya’ya yolu düştükten sonra yazmaya karar verdiğini belirten Ümit, uzun bir araştırma döneminden sonra ancak kitabını yazmaya başladığını söyledi. Efsanevi hikayelerin hayatı renklendirdiğini kaydeden usta yazar, bu hikayelere inanmakla birlikte gerçeklerden kopmamak gerektiğini ise, “Bizler için gerçek Kızkulesi’dir. Bizler de Kızkulesi gibiyiz. Ne batı da ne doğudayız. Ancak Kızkulesi gibi tüm ihtişamıyla tam ortada durabilmemiz lazım. Biz hem batının bilimine, aklına hem doğunun ruhuna sahibiz ve bu ikisini bir arada kullanmamız gerek.” sözleriyle ifade etti.

‘NEDEN CİNAYET ROMANI YAZIYORUM?’

Cinayet romanı yazmasını heyecan duymasına ve insan ruhunu anlatmaktan zevk almasına bağlayan usta yazar, kritik anlarda insan ruhunun daha çok açığa çıktığını, bu anlardan birinin de cinayet anı olduğunu ifade etti. Şems ve Mevlana başta olmak üzere, hiçbir tarihi karaktere mükemmeller diye bakılmaması gerektiğini vurgulayan Ümit, “Bu kişilerde uzaydan dünyaya inmediler. Onları normal insanlar olarak her yönleriyle kabul edersek, sizin gibi öğrenciler arasından böylesine tarihi ve başarılı isimler çıkabilir.”dedi.

Program sonunda Okul Müdürü Fatih Memet Bali’nin günün anısına çiçek hediye ettiği yazar, öğrencilerin getirdiği kitaplarını imzaladı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.