Tarih: 31.12.2012 15:24

Çocuklarınızı Arsız Yetiştirmeyin

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’nin bu haftaki konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan, “Mutlu Aile, Mutlu Çocuk”   konulu bir seminer verdi.

Kendi hayatından örnekler vererek dinleyicilere çocuk yetiştirmeyle ilgili  dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgiler veren yazar Aslanhan, son yıllarda yaşanan aile içi şiddet olaylarını hatırlatarak anne babaların çocuk yetiştirirken çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Son 10 yılda Türkiye’de anne babaların çocuklarının karne başarılarına odaklandıklarına dikkat çeken Aslanhan, “Kimse çocuğunun ahlakına, edebine, şahsiyetine, kişiliğine odaklanmadı” dedi. Aslanhan, çocukların sevgi, merhamet, vicdan ve ana, babaya saygı konularında da eğitilmesi gerektiğini belirtti. 

Bizi Babalarımız Dizlerine Almadı

Dinleyiciler ile interaktif bir iletişim kurarak dinleyicilerle karşılıklı sohbet havasında sözlerine devam eden Aslanhan, anne, babalara mutlu bir aile olmak için doğru çocuk yetiştirme konusunda tavsiyeler verdi. “Çocuklarınıza tapmayın” diyen Aslanhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizi babalarımız dizlerine almadı. Biz de şimdi çocuklarımızı başımızın üstünden indirmiyoruz. Abartmayalım. Çocuklarınıza tapmayın. Filistin’deki bir yetim çocuğu ne kadar seviyorsanız, çocuğunuzu da o kadar sevin. Çocuklarınızın etrafında pervane olmayın. Çocuklarınızı arsız da yetiştirmeyin”. Aslanhan, konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları cevaplayarak seminerini tamamladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —