Tarih: 21.01.2013 11:02

Babayiğit’den çarpıcı açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

 Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazetemiz’in Büyükçekemce merkez ofisini ziyaret eden Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit Gazeteciler günümüzü tebrik ederek, ilçe gündemi üzerine açıklamalar yaptı“ Belediye başkanı meclis toplantısında, vatandaşa rest çekti ‘ben yaparım sizde mecbur uyacaksınız’ dedi. Tepecik’e medeniyet getirdiğini söyledi. Bu açıklamaları hiç hoş değil, Tepecik medeni bir bölgedir. Ben Tepecikte oturan bir vatandaş olarak belediye başkanının bu açıklamasını talihsiz buluyorum” dedi.

'Büyükçekmece’nin yararına olacak'
Uzun yıllardır Büyükçekmece’ye yeni ve büyük bir adliye binasının yapılması gerektiğini savunduklarını belirten Babayiğit “ Büyükçekmece’nin yararına olacak adliye binasının yapımını destekliyoruz, zaten yıllardır da AK Parti olarak bunu savunuyoruz. Mevcut adliyenin ve yıkılan adliyenin bulunduğu yerde yapılması ne kadar doğrudur tartışılır ancak Adliye binasının mutlak yapımı şarttır. Bakanlık zaten yalnızca arsa tahsisi istiyor. Bence Mevcut adliye binası ve yıkılan adliye binası arasında bulunan yol kaldırılmalı ve yeni yapılacak bina ile mevcut bina bütün olmalı” dedi.

Çakır; Büyükçekmece merkezden mi ibaret?
Ziyarette çarpıcı açıklamalar yapan bir diğer isim ise Belediye Meclis üyesi İlyas Çakır oldu. Büyükçekmece’nin merkeze sıkıştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Çakır “ Belediye, Adliye, Yatlimanı, Ordu evi vs. vs. hepsi iç içe neden sokuluyor? Büyükçekmece bir avuç merkeze neden sıkıştırılıyor? Yakında burası insan kalabalığından nefes alınmayacak bir yer haline gelecek. Celaliye, Kumburgaz, Güzelce, Mimarsinan, Tepecik Büyükçekmece’nin mahalleleri değil mi? Bu bölgelere geniş bir adliye binası yapılamaz mı? Büyükçekmece merkez mevcut haliyle bile araç park etmeye yer bulunamayan bir yer” dedi. Çakır daha öncede yat limanı proje halindeyken mevcut yere yapılmasına karşı çıkmış fakat bazı çevreler Çakır’ın açıklamalarından iki yıl sonra, liman inşaatı bitmek üzereyken tepki göstermişlerdi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —