Tarih: 25.01.2013 10:14

Eğitim'de Uzay Teknolojisi

Facebook Twitter Linked-in

 Üyelerin arasında Mimar Sinan Özel Okulları kurucusu Mehmet Ayarın da bulunduğu  dernek üyeleri, bu ayki toplantılarını Mimar  Sinan Kolejinin sahipliğini üstlendiği yemekle gerçekleştirdiler. Alkent 2000 Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sosyal sorumluluk bilincini ve yardımlaşma şuurunu geliştirmek; site çevresindeki yerleşimlerde yardıma muhtaç kişilere olanaklar ölçüsünde yardım etmek hedef ve gayreti içindedir.

 50 üyesi olan dernek, aidatları Eğitim ve Sosyal Projelerin finansmanı amaçlı kullanılmak üzere biriktiriyor. Bu birikimler ile birçok önemli projeye imza atıyor. Bunların biri de Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesinde bulunan anaokuludur. Afrika da açlık için duyarsız kalmamış, üyeler hem bireysel hem de toplu olarak büyük bir miktar katkıda bulunmuşlardır. Van Depremzedelerimize bir miktar eğitime katkı sağlamak üzere destek vermişlerdir.

 Eğitimi önemseyen ve bu alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren değerli işadamlarımız 2013 yılının ilk toplantı yemeğine katıldıktan sonra Mimar Sinan Özel Okullarının içerisinde bulunan Türkiye’deki özellikleri bakımından en kapsamlı ve büyüklükteki Laika Uzay Bilimleri Merkezini ziyaret ettiler. Evrenin ve gezegenlerin oluşumunu, Güneş sistemi ve dünyamız ile ilgili kısa bir astronomi bilgisi sunumundan sonra gözlemevinde Jüpiter gözlemi yapıldı. Planetaryum ve teleskop, sadece kolej öğrencilerine astronomiyi ve uzay bilimlerini sevdirmek amaçlı değil, tüm çevre halkı  için belirli günlerde ücretsiz gece gözlemleri düzenlenen bir aktivite alanı. Okul bünyesinde düzenli bir biçimde devam eden bu işleyiş   tüm çevre okul öğrencilerinin müfredatları doğrultusunda derslerini eşsiz görüntüler eşliğinde yaşarcasına öğrenmeleri için  de açık. Geleceği yaratacak olan çocukların ufkunu açmak için örnek bir uygulama alanı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —