Tarih: 26.01.2013 12:33

Sarıkamış'ta saygı nöbeti

Facebook Twitter Linked-in

 Kars Serhat Boyları Derneğinin davetlisi olarak çeşitli Türk devlet ve topluluklarından temsilcilerin yanı sıra Türk Dünyasıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri şehadetlerin 98. yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri için Allahuekber Dağlarında buluştu.

 

Büyük bir Türkistan Otağının kurulduğu 3 bin rakımlı tepede 5 Ocak akşamı sembolik olarak 1 gecelik şehitlere saygı nöbeti tutan Türk Dünyası temsilcileri, 6 Ocak Pazar günü de diğer bölgelerden gelen binlerce insanla beraber Sarıkamış şehitleri için yürüdüler. 

“Amacımız bu etkinliği geleneksel hale getirmek”

 

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, yaptığı açıklamada, 1914 yılında Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Sarıkamış’ın Allahüekber Dağları’nda donarak şehit düşen 90 bin isimsiz kahramanın aziz hatırasının canlı tutulmasını amaçladıklarını belirtti. Muharrem Yıldız, geçen yıl yaptıkları Sarıkamış etkinliğinin hem Türkiye'de hem de Türk Dünyasında büyük ses getirdiğini belirterek  ''Amacımız Türk Dünyasının bu önemli ve anlamlı buluşmasını gelenekselleştirerek kalıcı hale getirmek. Sarıkamış Şehitlerinin de Çanakkale'deki şehitlerimiz gibi görkemli törenlerle yad edilmesini, aziz şehitlerimizin hatıralarının yaşatılmasını arzu ediyoruz. Türk Dünyası temsilcilerinin gösterdiği büyük ilgi bizleri motive etmiş ve her yıl daha büyük organizasyonlar gerçekleştirmemiz konusunda bizlere manevi sorumluluk yüklemiştir'' şeklide konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —