Tarih: 01.02.2013 14:15

Büyükelçilikte patlama ! Ölü ve yaralılar var

Facebook Twitter Linked-in

 Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia ediliyor. Henüz doğrulanmamış bilgiler arasında ise 2 ölü ve 1 ağır yaralı olduğu belirtiliyor. Ölenlerden birinin canlı bomba olabileceği öne sürülüyor. Henüz doğrulanmamış bir bilgi ise 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu şeklinde.

ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleşen patlamanın 2 no'lu nöbetçi kulübesinde olduğu ve kulübenin patlama sebebiyle yıkıldığı bildiriliyor. Görgü tanıkları patlama nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Polis olay yerine yaklaşılmaması ve özel araçların park yerinden çekilmesi yönünde uyarı yapıyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki patlama nedeniyle çevredeki evlerde zarar gördü. Patlama sonucu, ABD Büyükelçilik binasının duvarının yıkıldığı görüldü. Büyükelçiliğin olduğu Paris Caddesi'nin her iki yanı polis tarafından özel olarak korunuyordu. Bu caddeye giren araçlara da iki noktada da bulunan polis tarafından izin veriliyordu. Polis patlamanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. İlk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurduğu iddia edildi.Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevkedildi.

Olay üzerine elçilik çalışanlarının hepsi sığınaklara alındığı ifade edilirken, dışarıya çıkışlara izin verilmiyor. Polis ikinci bir patlama ihtimaline karşı yoğun güvenlik önlemi almış durumda.

İstanbul Beylikdüzü'nde 400 Ambulans projesinin açılış törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte katılım gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine bilgi verilmesinin ardından ABD büyükelçiliğindeki patlamayla ilgili olarak 'Fazla bilgim yok, bilgi alıcam' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —