Tarih: 02.02.2013 15:15

Emitt Fuarında Kültür Evi Ardahan için yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

 Hafta sonu gerçekleşen organizasyonda İstanbul Ardahan Kültür Evi’nin tüm yöneticileri katılım gösterdiği programda Kültür Evi’nin daveti üzerine birçok Ardahan’lı bir araya geldi. EMİTT Fuarında Ardahan Standını toplu olarak gerçekleşen ziyarette Ardahan Balı ve Kaşarı konuklara sunularak Serhat Ardahanlılar’ın tanıtımı yapıldı. Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz, Ardahan ve çevresinde yaşanan kuraklık nedeniyle Ardahan’da bal üretiminin çok düşük olduğunu ve bu yüzden ancak tanıtım ve tadımlık olarak sunabildiklerine söyledi. Göle kaşarının ise en iyi şekilde tanıtımının yapıldığını sözlerine ekledi. Damal Bebeklerini dünyaya ve Türkiye’ye tanıtıldığı fuarda Damal bebeklerine ilginin yoğun olduğu gözlerden kaçmadı.

Tiyatrocu Rasim Öztekin Ardahan standında
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un katıldığı programda Aşık Yener Yılmazoğlu ile birlikte Aşıkların atışması dikkat çekti. Kartal Ardahan Derneği eski Başkanı ve İstanbul Huzurevleri Başkanı Ahmet Demirbaş, Kars Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız ve birçok STK Temsilcisinin katıldığı programda Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve yöneticileri misafirlere ev sahipliği yaptı. Ardahan Kültür Evi tiyatro ekibi de katıldı. Ünlü Tiyatro Sanatçısı Rasim Öztekin’in de ilgisini çektiği Ardahan standına gelerek Ardahan’ın ürünlerinden tattı. Düzenlenen programda BengüTürk TV ve Vatan Tv çekimler yaptılar.

 

Köksoy, ‘2014’de STK’larla birlikte yapmalıyız’
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ’ın Ardahan’ın tanıtımı için bu tür organizasyonların önemine değindiler ve gelecek yıl yapılacak olan Fuardaki tanıtımda daha iyi organize olabilmek için STK’larla birlikte hareket edileceğini sözlerine ekledi.

 

Köksoy’dan Ardahan Federasyonuna ve Ardahan Kültür Evi’ne teşekkür
Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ‘Tüm Ardahanlı Hemşehrilerime Çabalarından ötürü teşekkür ederim. Ardahan standının fuarda açılmasında emeği geçen Sayın Ardahan Valimize ve Kültür Müdürümüze ve bu standımızın açılmasından sonra arkadaşlarımızı yalnız bırakmayan Ardahan Federasyonu, Ardahan Kültür evi ve Ardahan’ın çeşitli sivil toplum örgütlerine teşekkürlerimi sunuyorum.’ Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —