BAĞCILAR 4.02.2013 10:48:00 274 0

Medeniyetimize uygun bir dönüşüm arzuluyoruz

Bağcılar’da yılın ilk Kent Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi. Kentsel Dönüşüm gündemiyle toplanan Kent Konseyi’nde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve “Me

Medeniyetimize uygun bir dönüşüm arzuluyoruz
 Bağcılar’da Kent Konseyi 2013’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Engelliler Sarayı’nda “Kentsel Dönüşüm”gündemiyle gerçekleştirilen toplantıya Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, muhtarlar, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu program Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin’in konuşması ile başladı. Kent Konseyi’nin yapısı hakkında bilgi veren Aytekin, Kent Konseyi’nin amacının, yaşanılan kentin sorunlarını konuşmak olduğunu ifade etti.

Kent Konseyi’nin belediye meclisine tavsiye kararlarları alabildiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kent Konseyi’ni Bağcılar’a nüfuz edecek bir üst kuruluş olarak gördüğünü belirtti.

1999 yılında Gölcük’te yaşanan depremin ardından yapı güvenliğine ilişkin önemli değişim ve dönüşüm yaşandığını anlatan Çağırıcı, “Eksiklerine rağmen o kanunları çıkaran siyasilere de teşekkür ediyorum” dedi.

Kentsel dönüşümün zor olduğunu ancak imkansız olmadığını vurgulayan Çağırıcı, kentsel dönüşümün sadece bir bina yenilemesi olmayacağını aynı zamanda çevre, sosyal ve kültürel bir dönüşümü de sağlayacağını vurguladı. Kentsel dönüşümde özellikle yerinde bir dönüşümü arzu ettiklerini ifade eden Çağırıcı, “Sosyal yaşanabilir mekanları ile yani komşuluk kültürünün de devam edebileceği, medeniyetimize uygun bir şekilde dönüşümün yapılması en büyük arzumuz” diye konuştu.

1999 depreminden önce yapılan yapıların önemli bir kısmının riskli olduğunu belirten Çağırıcı, kentsel dönüşümle birlikte gündemden düşmeyen rantsal dönüşüm eleştirilerine de cevap verdi. “Eğer kentsel dönüşüm bir rant getiriyorsa iddia ediyorum, bunun yüzde 70’i vatandaşa gidiyor” diyen Çağırıcı, Bağcılar’daki konut durumu hakkında da bilgiler verdi. İlçedeki konutların yüzde 75’inin 200 metre karenin altında olduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Aynı şekilde yıkıp yapsak yüzde 70 otopark sorunu çıkacak. Onun için bizim mutlaka parselleri birleştirerek bu dönüşümü yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Program kapsamında Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da bir konuşma yaptı. Bir kentle ilgili karar alınacaksa bu kararın o kentte yaşayanlar tarafından alınması gerektiğini vurgulayan Çakır, Kent Konseyi’nin bu yönüyle önemli bir işlev üstlendiğini belirtti. İnsanların kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ancak nasıl bir dönüşüm olacağı konusunun konuşulduğunu söyleyen Çakır, toplumun dönüşüm konusunda zihinsel olarak hazır olduğunu vurguladı ve “Artık fiziki dönüşüme ihtiyaç var” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aydın ve Kentsel Dönüşümle ilgili Başkan Müşaviri Mustafa Başaran da Bağcılar’ın yapısı ve nasıl bir kentsel dönüşüm olacağına ilişkin sunumlarda bulundu. Konuşma ve sunumların ardından isteyenler söz alarak, kentsel dönüşüme ilişkin görüş, fikir ve önerilerini dile getirdi. 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.