Tarih: 14.02.2013 10:25

Kuaförler Denetimden Geçti…

Facebook Twitter Linked-in

 Geçtiğimiz günlerde esnaf odası yetkilileriyle bir araya gelen Başkan Akgün yetkililerden gelen istek doğrultusunda denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti.

Birleşik Esnaf Odası Genel Sekreterinin de katıldığı denetimde Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Necmettin Kıroğlu, Ruhsat ve Zabıta ekibi, özellikle fiyat tarifelerinin vitrinlere asılarak haksız rekabet oluşturduğu için kaldırılması hakkında kuaförleri uyardılar.

Denetimde genel temizlik kuralları, ruhsat, ısıtma sistemi ve vestiyer kontrolleri, ustalık belgeleri, fiyat tarifesi olup olmadığını kontrol eden denetim ekibi, işyeri açma ruhsatı bulunmayan kuaförleri uyardıklarını ve eksikliklerini gidermeleri için 10 gün süre verdiklerini ifade etti.

Denetimlerin halk sağlığını korumak ve esnaflar arasında eşitlik sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Başkan Akgün, “Ekipler ilçemiz de faaliyet gösteren bay ve bayan kuaförlerini denetledi. Denetimler esnasında genel temizlik kuralları ile birlikte özellikle belediye işyeri açma ruhsatları kontrol edildi. Bunun yanında portör muayene kartları ve mesleki belgeler ile fiyat tarifeleri gözden geçirildi” dedi.

Başkan Akgün; “Esnafın çalışırken iş önlüğü giyip giymediği, sterilizasyon aletlerinin bulunup bulunmadığı ve kullanılan makas, tarak gibi aletlerin düzenli olarak sterilize edilip edilmediği ekiplerimizce kontrol edildi. Halk sağlığını korumak amacıyla yapılan kuaför denetimleri aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —