Tarih: 01.01.0001 00:00 522

Göle’ye Hayrettin Heveş Kültür Merkezi yapılacak

Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç yemekli bir toplantı da bir araya gelerek, Göle’ye ‘Hayrettin Heveş Kültür Merkezi?

Göle’ye Hayrettin Heveş Kültür Merkezi yapılacak
 İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi tarafından organize edilen ve  Göle Kaymakamı Fatih Özdemir,  Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ve Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç, Ardahan Kültür Evinden  Başkanı Tuncer Dağ, Başkan Vekilleri  Togay Çoban, Gürhan Şimşek, STK lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Tan, Kamu Kurum ve Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bengül Karabacak, Örgütlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Semra Atak, Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar ve Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mihrican Deniz’in katıldığı toplantıda önemli kararlar çıktı.

“Ardahan’a değer katmak istiyoruz”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ, Dernekler ile Ardahan arasında yaşanan diyalog eksikliğinden ve Ardahan’da yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusu derneklermiş gibi gösterilmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığa değinerek; “Derneklerimiz göç neticesinde ortaya çıkmış kurumlardır. Ardahan’da göç etmiş %77 lik bir oran var. Bu insanlar göç ettikleri bölgelerde dernekler kurmuşlardır. Yani dernekler, göç sonucu bir araya gelen insanların kurduğu bir oluşumlardır. Göç ettiğimiz bölgelerdeki sorunlarla beraber, Ardahan’a da hiçbir zaman sırtımızı dönmedik. Buna rağmen derneklerin Ardahan’dan dışlanması ile bizler yüzümüzü yaşadığımız bölgelere çevirmek zorunda kalıyoruz. Oysa ki bizler Ardahan’a katma değer sağlamak istiyoruz” dedi.  Tuncer Dağ, Göle Belediyesinden aldıkları bir sözü de hatırlatarak; “İstanbul ve Ankara’da dernekçilik alanında çeşitli hizmetleri bulunan ve şu an aramızda olamayan Hayrettin Heveş ve Hürriyet Yılmaz’ın isimlerinin Göle’de sokaklara verilmesi yönünde Göle Derneği ile girişimlerimiz olmuştu. Bu karar belediye meclisinde geçmesine rağmen tabelalar asılmadı. Bu konu ile ilgili belediyenin gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi.

Tuncer Dağ’ın ardından söz alan Göle Kaymakamı Fatih Özdemir ise İstanbul’daki hemşerilerinden memnun kaldığını belirterek; “İstanbul’da bulunduğumuz süre içerisinde hemşerilerimizin yoğun ilgi ve alakasını gördüm. Burada ki insanların bölgelerine bir şeyler yapmanın azmini ve kararlılığını gördüm. Ardahan’a döndüğümde Sayın Valime buradaki ilgi ve alakayı aktaracağım” dedi.

“Derneklerimiz sayesinde Göle’ye çok şey kazandırdık”

Kaymakam Özdemir’in ardından konuşan Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, derneklerin potansiyelini ve gücünü bildiklerini belirterek “Ben hemen hemen her yıl Sayın Kaymakamlarımla İstanbul’a gelirim. İstanbul’daki derneklerimizin ve hemşerilerimizin girişimi ile Göle İlçemize çok şeyler kazandırdık.  Göle İlçemizin çehresi değişti. Göle bir eğitim merkezi haline geldi. Burada derneklerin oldukça önemli katkıları bulunuyor. Elbette ki sizin kapınıza geleceğiz, başka kimin kapısını çalabiliriz ki? ” dedi.

Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç’da derneklerin gücünden bahsederek “Bizler artık kurumsallaştık. Kendi ayaklarımızın üzerinden durmaktan ziyade artık bölgemize katma değer sağlıyoruz. Hayrettin Heveş ve Hürriyet Yılmaz ile ilgili taleplerimizin yerine gelmemesinde üzüntü duymaktayız” dedi.

HAYRETTİN HEVEŞ GÖLE’DE YAŞAYACAK

Göle Kaymakamı Fatih Özdemir,  Hayrettin Heveş isminin sokaklara verilmesinden ziyade, Göle’de Hayrettin Haveş adına bir kültür merkezinin yapılması konusunda bir öneri sundu. Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ, Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç ve Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu da bu öneriye destek vererek, ortak bir çalışma başlatma konusunda karar aldılar.

Toplantıda alınan karar sonucunda Göle Belediyesi tarafından tahsis edilecek arsa üzerinde Ardahan Kültür Evi ve Göle Derneğinin işbirliği ile “Hayrettin Heveş Göle Kültür Merkezi” nin yapılmasına karar verildi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.