Tarih: 06.03.2013 13:14

Kalbe Düşenlerin İzinde Manevi Yolculuk

Facebook Twitter Linked-in

 Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen programda Serdar Tuncer, kalbe emek vermenin önemine değinerek beğenilen sesiyle ünlü şairlerin şiirlerini okudu. Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren’in keyifli sohbetiyle renklenen programda, Mustafa Demirci ise söylediği ilahilerle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek’te katıldı.

 

Serdar Tuncer’in Sesinden Şiirler

 

Serdar Tuncer, söyleşide kalbe eğilmek gerektiğinin altını çizerek,  ‘ Zaman hızla geçiyor. Geçen zamanda en çok kalplerimizi ihmal ediyoruz. Allah-u Teala, yarınımız ve ahiretimiz kalplerde saklı. Hiçbir akçenin işe yaramayacağı zamanda işe yarayacak olan tek şey kalbimiz olacaktır.’ diyerek, konuyla ilgili Hadis-i Şeriflerden örnekler verdi. Tuncer, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’tan şiirler de seslendirdi.

 

Taşgetiren’in Sohbetiyle Manevi Yolculuk

 

Programda, gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren de sohbetiyle katılımcıları manevi bir yolculuğa çıkarttı. Kuran-ı Kerim’de dünya hayatından bir kalp sınavı niteliğinde bahsedildiğini ifade eden Taşgetiren, ‘ Namaz kılan bir insan namazını tüm ömrüne sirayet ettirmelidir. ‘Allah-u ekber’ dediğimizde bu kelime kalbimizde karşılık bulmuyorsa, hayatımızda başka yücelikler varsa dildeki söz uçup gidiyor. Her zaman Allah tarafından izlendiğimizi göz önünde bulundurmalıyız. Allah bizimle beraber ama biz kiminle beraberiz, bunu sorgulamalıyız. Kudretin huzuruna vardığımızda, gafillerden olmamalıyız.’ diye konuştu.

 

Programda, Türk Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesi Mustafa Demirci birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Söyleşi sonunda, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, konuklara teşekkür ederek, çiçek verdi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —