BÜYÜKÇEKMECE 9.03.2013 11:37:00 308 0

Mart Ayı Meclisi TÜYAP’ Ta Gerçekleşti

Büyükçekmece Belediyesi, 2013 Yılı Mart ayı meclis toplantısının birinci birleşimini, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Mart Ayı Meclisi TÜYAP’ Ta Gerçekleşti
 

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen meclis oturumunda gündemdeki 7 madde ve 3 ek madde görüşüldü.

Büyükçekmece Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesine “EK BÜTÇE” yapılması hususu Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece Celaliye Mahallesi 145, 147 - 148, 150 - 151- 152 - 153, 200, 217, 220, 247, 255 - 256, 266, 288  ve 3962 parsel sayılı taşınmazlar üzerindeki tescilli (11 Adet) eski eser yapı ile Büyükçekmece Mimarsinan Merkez Mahallesi 329 Ada 6 parsel, 1159, 1305, 1397, 1464 parseller üzerinde bulunan tescilli (5 Adet) eski eser yapıların, 5393 sayılı yasanın (14/b) maddesi gereğince Restore edilebilmesi amacıyla, 2863 sayılı yasanın 12. Maddesi hükümleri uyarınca İl Özel İdaresinden 2013 yılı için “Katkı Payı” talep edilmesi ittifak ile kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi ilan ve reklam gelirlerinin arttırılması ve kira geliri elde edilebilmesi amacıyla, Belediye sınırlarında belirlenmiş bulunan 100 Adet Bilboard ile 5 Adet Megaliht yerlerinin kullanım haklarının, 2886 Sayılı yasa hükümleri uyarınca ihale edilerek 10 Yıl süreyle kiraya verilmesi hususunun, 5393 Sayılı yasanın (18/e) maddesi gereğince müzakeresi ve karara bağlanması hususu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece belediyesin de  2013 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı Yasanın (4/B) maddesi  hükümleri uyarınca,  kadro karşılık gösterilmek ve “Tam Zamanlı Olarak Sözleşme” yapılmak suretiyle 
“Sözleşmeli Personel” istihdam edilmesi ve 2013 Yılı sözleşme ücretlerinin belirlenmesi hususu hukuk komisyonuna havale edildi.

 Büyükçekmece Belediyesinin  Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği (SALAR) işbirliğinde yürütülen “Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG)” Belediye ortaklıkları geliştirme bileşeni kapsamında pilot belediyeler arasında yer alması ve hazırlanan “TUSELOG” projesinin yürütülmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Büyükçekmece İlçesi sınırları içerisinde uygulanacak “İçkili Yerler Krokisinin” 14.07.2005 tarih ve 2005/9207 sayılı “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” in (4/h) Maddesi  gereğince yeniden belirlenmesi hususu Harita Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, F21-D-23-D-1-C ve F21-D-23-D-4-B  Pafta, 287 ada 2 ve 3 parsellerin bir kısmına ve yol alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı hususu İmar Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin İston A.Ş’ye olan borçlarına karşılık, mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait Tepekent villaları yerleşim bölgesi içinde bulunan 9298m2 yüzölçümlü 113 ada 2 parsel sayılı ticaret alan lejantlı arsamızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına takas işlerinin yapılabilmesi için, 5393 sayılı kanunun 18/e maddesi doğrultusunda karara bağlanması hususu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

6360 sayılı “On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 17. Maddesi ile 5393 Sayılı “Belediye Kanunu”nun 14. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendinde yapılan değişiklikle “Belediyelerin, gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verebileceği amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapabileceği ve gerekli desteği sağlayacağı” hüküm altına alınmıştır. Açıklamalar doğrultusunda; sporun teşvik edilebilmesi ve Büyükçekmece Belediyesi sınırlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine, 5393 Sayılı Belediye Kanunun, 6360 Sayılı Kanunun 17. Maddesi ile değişiklik, 14. Maddesinin (1.) fıkrasının (b) bendi hükümleri uyarınca, maddi açıdan gerekli desteğin sağlanması ve Kulüplerin sabit bir gelire kavuşabilmesi amacıyla; Belediye tasarrufunda bulunan Büfe, Çay Bahçesi, Cafeterya v.b. gibi yerlerden, Amatör Spor Kulüplerine yer tahsis edilmesi ve bu hususta Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kurumu Kurulması seçimi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

 

Meclisin ikinci oturumu Cuma günü saat 10:30’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmek üzere meclis sona erdi.

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.