Tarih: 11.03.2013 12:18

“Hepsi çok iyi şeyleri hak ediyor“

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmeceliler ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü büyük bir sergiyle kutladı.  Kadının iç dünyasını kumaşlarla yansıtan Büyükçekmeceliler, kadına yönelik şiddetin durması için duygularını kumaşlara döktüklerini söylediler.
Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kumaşlı sergiyle kutladı. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, oyuncu Burcu Kara ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Sadece kadınların elinin değdiği “Kadının dünyası kumaşla tasvir çalışmaları” sergisinin açılış kurdelesini Başkan Akgün, oyuncu Burcu Kara ve çok sayıda kadınlar tarafından kesildi.  Kurdele kesiminden sonra sergiyi gezen Akgün ve Burcu Kara gördükleri çalışmalar karşısında çok etkilendiklerini söyledi. Sergiyi gezdikten sonra AKM Bedia Muvahhit salonuna geçen vatandaşlar, kadının önemini vurgulayan konuşmaları dinledi.  Burada konuşmacı olarak CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, oyuncu Burcu Kara ve  Pedagog Süheyla Erdoğan Yeşilyurt, kadınların dünyası hakkında düşüncelerini söyleyerek bilgiler verdi.

 Sergiyi gezdikten sonra konferans salonuna geçen Akgün,  “Bugüne kadar burada biz yüzlerce sergi açtık ama kumaştan böyle bir çalışmayı görmedik. Tarihin o güzel sayfalarını kumaşa aktarıp sergiyi açmak çok güzel ve çok ilginç bir duygu olmalı muhakkak.” dedi. Akgün, “Kendim için söyleyebilirim ki sanatsal anlamda çok öneme sahip olan sergiyi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açmak bizi son derece mutlu etti. Bu eserleri ortaya koyanların sadece kadınlar olması daha da önemli” şeklinde konuştu.

 Kadınlar günü’nün çok önemli bir gün olduğunu belirten Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Kadınlar gününe Büyükçekmece olarak baktığımız zaman Büyükçekmece kadınının ne kadar şanslı olduğunu görebiliyoruz. Çünkü birlikte çok büyük imkânlar yarattık. Böylece kadınlarımız erkeklere örnek teşkil ediyor. Biz kadınlarımıza ne kadar çok imkânlar tanırsak ülke kalkınmasına da çok daha büyük hız verilmiş olur.”

 Sergiyi gezdiğinde kadın ruhundan, kadın elinden çıkan şeylerin ne kadar güzel olunduğuna şahit olduğunu ifade eden oyuncu-sunucu Burcu Kara, “Hepsi çok iyi şeyleri hak ediyor. 2013 yılında hala kadına karşı şiddeti konuşmaktan utanıyorum. Bunların yaşandığı bir yerde yaşamak istemem. Daha güzel günler görmek istiyorum. Bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

 Konferansa katılan Başkan Akgün’ün eşi Hatice Akgün ise, “Kadınlar günü 365 gün anılması gerektiğini söyledi. Hatice Akgün; “Kadınlara değer verilmeli çünkü kadınlar ne kadar değerli olduğunu  çağlar öncesinden Allah bütün peygamberlerimize bildirmiş, kadın anne demek, anne kutsal varlık demektir bu yüzden inşallah kadın hakları her zaman korunur” diye konuştu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —