Tarih: 01.01.0001 00:00 320

200 Dosya İncelemede !

Beylikdüzü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bölgedeki esnaflara sürpriz ziyarette bulunarak, tüketicilerin ve ticari firmaların haklarını nasıl korumaları gerektiği ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

200 Dosya İncelemede !
 Beylikdüzü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, ilçenin esnaflarına sürpriz bir ziyarette bulundu. Tüketicilerin ve işletmelerin haklarını gözetmek ve esnafı bilgilendirmek amaçlı düzenlenen programa yoğun bir ilgi vardı. Bölgede faaliyet gösteren ticari işletmeler, tüketicinin korunması kanunu ile alakalı yönetmelikleri bildiklerini, müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet verdiklerini belirtti.

 Yasa ve Yönetmeliklere Uygun Çözüm

 Beylikdüzü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil konuşmasında,  “Bizim görevimiz esnaf ile tüketicilerin arasında yaşanabilecek uyuşmazlıkları iki tarafın menfaatlerini göz önünde tutarak, yasalara ve yönetmeliklere uygun olarak çözmektir” dedi.

 Ayda Ortalama 200 Dosya İnceleniyor

 Beylikdüzü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, ayda ortalama 200 dosyayı inceleyip, 1191 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıkları incelemekle yükümlü. 1191 TL’nin üstündeki uyuşmazlıklara ise Tüketici Koruma Mahkemeleri bakıyor.

 Programa, Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve aynı zamanda Beylikdüzü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti üyesi olan Nihat Adıgüzel de katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.