Sağlıklı ve estetik görünene dişler için diş beyazlatma işlemi, dişlerin kendi yapısal özelliklerinden kaynaklanan doğal renklerinin birkaç ton açılması için bir takım kimyasal ajanların dişlere uygulanması ile gerçekleşmektedir.
Diş beyazlatma için iki yöntem uygulandığını belirten Prof. Dr. Günal; bunlardan ilkinin klinikte hekim tarafından hastaya uygulanan ve yaklaşık 1 saat süren özel kimyasal ajanların ve farklı dalga boylarındaki ışık cihazlarının kullanıldığı ofis tipi beyazlatma olduğunu söyledi. Diğerinin ise, hekimin hasta dişlerinden ölçü alarak özel ince plastikten hazırlanmış olan plaklara hekimin vereceği ajanları, hastanın kendisinin uygulayıp gün içerisinde belirli bir süre ağızda kalmasını sağlayarak yapacağı ev tipi beyazlatma olduğunu belirtti. Beyazlatma işlemi sonrasında, hastalarda kişiden kişiye değişmekle üzere 1 hafta kadar sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşabileceğini söyleyen Prof. Dr. Günal, hekimin hastaya uygulayacağı hassasiyet giderici ilaçların, hastanın bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlayacağını dile getirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şölen Günal, hastaların beyazlatma işleminde dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta olduğunu belirterek, hekimin kontrolünde olmadan uygulanan amatör işlemlerden ve piyasada satılan diş minesine zarar verebilecek beyazlatma ürünlerinden kaçınmak gerektiğini söyledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.