Tarih: 10.04.2013 10:17

Mutluluk hepimizin, Bu ödül halkımızın

Facebook Twitter Linked-in

 AK Parti Genel Merkezi tarafından “Marka Şehirler Geleceğe Hazırlanıyor” sloganıyla ve ‘Yaşanabilir ve Estetik Şehirler’ başlığı adı altında Ankara Rixos Otel’de düzenlenen 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Bakanlar ve belediye başkanlarının da bulunduğu program iki gün sürdü. Yarışma; büyükşehirler, il, büyükşehir ilçe, ilçe, belde ve il genel meclisi kategorilerinden oluştu. AK Partili belediye başkanlıkları ve il genel meclisi başkanlıklarının katıldığı yarışmada 286 proje yer aldı.

 

BAKAN’DAN BAŞKAN’A KUTLAMA

Yarışmaya katılan projeleri değerlendiren jüri, Bahçelievler Belediyesi’nin ‘Organik Atıkların Geri Dönüşüm Projesi’ne özel ödül verdi. Başkan Osman

Develioğlu ödülü İçişleri Bakanı Muammer Güler’den aldı.


Hazırladıkları projenin ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Başkan Develioğlu, “Bahçelievler için yaptığımız hizmetler ödülle taçlandırılıyor ve takdir ediliyorsa, biz bu ödülleri halkımıza armağan ediyoruz. Ödüllerin asıl sahibi halkımızdır” diye konuştu.
Ödül töreni sonrasında Başkan Osman Develioğlu’nu kutlayan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bahçelievler’de yapılan çevre çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

TOPRAĞIN KALİTESİ ARTTI

Bahçelievler Belediyesi’nin ödül kazanan projesinde çevre ve doğaya verilen değerin önemi anlatıldı. Bu çalışma, belediyenin çevre düzenlemesinde kullandığı topraklarda organik madde yetersizliğinin, budanan ağaç atıkları ve yapraklarının gübreye dönüştürülerek giderilmesi esasına dayanıyor. Proje ile bu güne kadar her yıl yaklaşık 2500 ton, hem kaliteli hem de ucuz gübre üretimi gerçekleştirildi. Böylece Bahçelievler’in sadece yüzeyi değil toprağı da kaliteli hale geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —