Tarih: 11.04.2013 16:27

Aile ve Teknoloji

Facebook Twitter Linked-in

 Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından organize edilen konferansa velilerin ilgisi büyük oldu. Konferansa Uzman Psikolog Zeynep Kan ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenleri Selçuk Zorlu ve Emre Aygın konuşmacı olarak katıldılar.

 

İlk konuşmacı olarak sahneye çıkan Zeynep Kan, “Bağımlısı Olmadan Teknolojiyi Kullanabilmek” konulu sunumunu yaptı. Ailelere teknolojinin önemini anlatan Kan, günlük yaşantılarından kopmadan teknolojiyi kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

 

Genel olarak ailelere yeni yetişen neslin teknolojiden olumsuz etkilenmemesi konusunda tavsiyelerde bulunulan konferansta, Selçuk Zorlu “Küçük İnsanlara, Büyük Oyunlar”, Emre Aygın da “Asosyal Medya” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Kazaz: “Teknolojiyi doğru kullanmalıyız.”

 

Teknolojinin son dönemde ailelerin yaşantılarına direkt olarak etki ettiğini belirten Özel Marmara Evleri İhlas İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Sebahattin Kazaz, konferansta önemli bilgiler verdiklerini söyledi. Ailelerin teknoloji konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Kazaz, “Ailelerimiz 21. yüzyıla şekil verecek insanları yetiştiriyor. Onları anlayabilmeleri için onların ilgi alanlarını bilmeleri gerekiyor. Teknoloji de bu konuda ilk sırada geliyor. Teknolojiyi doğru kullanarak çocuklarımıza destek olmalıyız.” dedi.

 

Konuşmacı sunumlarının aralarında, İhlas Koleji öğrencileri tarafından hazırlanıp sahnelenen “Bilgisayar Bağımlılığı” ve “Facebook” isimli iki drama gösterisi izleyicilerden büyük beğeni aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —