ESENLER 12.04.2013 14:07:00 606 0

Eskimeyen Çocuk Oyunları

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’nun öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Esenler Çocuk Oyunları Ligi’nin şampiyonu, Dr. İlhami Faydagör İlköğretim Okulu oldu.

Eskimeyen Çocuk Oyunları
 Mendil kapmaca, sek sek, yakan top gibi eskiden ülkemizin hemen her yöresinde oynanan ve günümüzde unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile Esenler Belediyesi işbirliğinde ikincisi düzenlenen Esenler Çocuk Oyunları Ligi renkli görüntülere sahne oldu. Dr. İlhami Faydagör İlköğretim Okulu, Oruçreis İlkokulu, Türk İsveç Kardeşlik İlkokulu, Aksoy İlkokulu, Örfi Çetinkaya İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, A. İsmet Paşa İlkokulu ve Engin Can Güre İlkokulu’ndan toplam 160 sporcunun katıldığı ligde çocuklar, unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını tekrar hatırladı.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı oyunların ardından Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde kupa ve madalya töreni düzenlendi.  Törene; Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Nasuhi Günay, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Kahveci, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Temel Yağcı, Esenler Belediyesi Spor Kompleksi Sorumlusu Ömer Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kupa Töreni’nde konuşan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Nasuhi Günay, “Sizlere değerleri bilinmeyen sek sek, mendil kapmaca gibi kaybolmuş oyunlarımızı tekrar hatırlatmak istedik. Bunun için oyunların sizlerle buluşmasını sağladık” dedi. Oyunların, Anadolu insanının özünden kopulmaması için düzenlendiğini belirten Günay, Türkiye’de 71 ilde bu müsabakaların devam ettiğini ifade etti. Oyunlara katılım gösteren tüm sporcuları tebrik eden Günay, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya da desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Esenler’i Temsil Edecekler

Günay’ın konuşmasının ardından kupa ve madalya törenine geçildi. Oyunlarda mücadele veren tüm sporculara madalyalarının takdim edilmesinden sonra Esenler Çocuk Oyunları Ligi üçüncüsü Yunus Emre İlkokulu’na kupasını, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Karateci Yücel Gündoğdu verdi.  Ligde ikincilik kürsüsüne çıkan Engin Can Güre İlkokulu’nun ödülünü ise Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Kahveci takdim etti. Zorlu mücadelelerin ardından zirveye ulaşan Dr. İlhami Faydagör İlköğretim Okulu öğrencileri de, şampiyonluk kupalarını Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Nasuhi Günay ve Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza’nın elinden aldı. Esenler Ligi’ni birinci bitirerek İstanbul Finalleri’nde Esenleri temsil edecek minik şampiyonların yaşadığı sevinç, renkli görüntülere sahne oldu.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.