Tarih: 18.04.2013 13:37

Haydi Anneler!

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin öncü projesi Anne Üniversitesi’nin ikinci dönemi başladı. Anneler, birçok belediye tarafından da örnek alınan Anne Üniversitesi kapsamında 6 Nisan Cumartesi günü ders başı yaptı.

Esenlerli annelerin özgüvenini arttırmak, anne ve çocuk arasındaki eğitim seviyesini güncellemek, çocukların annelerine özenmelerini ve annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Anne Üniversitesi Projesi’nden; Esenler’de yaşayan, okul çağında çocuğu bulunan, lise mezunu anneler faydalanabilecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim programı çerçevesinde anneler, 9 ayrı dersten toplam 24 saat eğitim alacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde verilecek eğitimler, toplam 8 hafta sürecek ve yaklaşık 2 aylık süre sonunda, 25 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek mezuniyet töreniyle sona erecek.

Anne Üniversitesi’nin ikinci döneminde verilecek dersler ise şöyle:

 İletişim Becerileri, Değerler Eğitimi, Ev Ekonomisi, Düşünce, Sanat Ve Toplum, Sağlık Bilgisi Ve Çevre Bilinci, Girişimcilik, Eğitimde Ailenin Rolü, Medya Okuryazarlığı.

EMPATİ KURUN

Anne Üniversitesi’nin ikinci döneminde ilk dersi veren Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Şahin Oruç,  “Değerler Eğitimi” başlığı altında başarı ve ahlak konusunda anneleri bilgilendirdi. Oruç, insanların ahlaki değerlere sahip olması durumunda başarılı olabileceğini belirtti. Empati kurmanın önemine de değinen Oruç, “Hayatımızdaki herkese karşı empati kurmalıyız. Çocuklarımıza, eşimize ve çevremizdekilere karşı empati kurmalıyız. Önyargılı olmamak ve insanlarla doğru iletişim içerisinde olmamız gerekiyor” dedi. Çocukların beyinlerinin ilk 5 yıl içinde geliştiğine de dikkat çeken Oruç, “Çocuklarınızın ileride başarılı olmasını istiyorsanız, okul öncesi eğitimine çok önem vermelisiniz” şeklinde konuştu.

OSMANLICA ÖĞRENİN

Oruç’un ardından Yrd. Doç. Dr. Celile Ökten de “Sanat ve Toplum” dersinde annelerle bir araya geldi. Herkese Osmanlıca öğrenmesini tavsiye eden Ökten, “Osmanlı zamanında ‘Kadına Mahsus Gazete’ adında bir gazete çıkarıldı. Sizlerin bu gazeteyi okumanızı tavsiye ederim” dedi. Ökten, annelerin çocukluğunda öğrendiği hikâyeleri çocuklarına da anlatmalarını önerdikten sonra dersini tamamladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —