Çocuklarla karşılıklı sohbet ederek onlara şiirler okutan Bestami Yazgan, yazarlığın sadece yüzde 10’unun yetenek, geri kalanının da çalışmak olduğunu söyledi. Ayrıca Yazgan, “Hiçbir güzellik kolay elde edilmiyor. Kitap yazmak da kolay değildir. Çok çalışmak gerek. Ben çok çalışıyorum. Her kitabım çocuğum gibi. İçimden gelenleri yazmazsam yüreğim patlar diye korkuyorum.”dedi.
Midemiz Gibi Aklımızın Da Doymaya İhtiyacı Var
İnsanoğlunun dünyanın yaratılışından beri ölümsüzlüğü aradığını ancak bulamadığını kaydeden Yazgan, bunu kitabı ve yazıyı bularak aştığımızı söyledi. Kitaplarla dost olmaları gerektiğini çocuklara öğütleyerek konuşmasına devam eden Yazgan, “Kitaplar çok güzel, çok iyi dostlardır. Midemizin nasıl doymaya ihtiyacı varsa, aklımızın da doymaya ihtiyacı var. Bunu doyurmazsak eğer, beynimiz görevini yapamaz ve görev yapmayan bir beyin ölmüş demektir.”diye konuştu.
Küçükçekmece Belediyesi İnsanların Akıl ve Gönül Şehrini Güzelleştiriyor
“Belediyelerin görevi şehri mimari ve doğa olarak güzelleştirmek ve temiz tutmaktır. Bir diğer görevleri de insanların akıl ve gönül şehrini güzelleştirmektir. Bu tip kültür sanat faaliyetleri ile Küçükçekmece Belediyesi’nin çocuklarımızın gönlünü ve aklını da güzelleştirdiğine inanıyorum. Her tarafa çiçek ekelim ama aklı ve gönlü çiçek olmayanlar gider o çiçeği koparır.”diyerek Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti. Bestami Yazgan, 70 kitabından sadece 3’ünü yetişkinler için yazdığını diğerlerinin ise çocuk kitabı olmasının sebebini “6 torun dedesi, 4 çocuk babası, çocuklar için bayram kutlayan bir milletin evladı ve 35 yıldan beri öğretmenim. Neden çocuklar için yazmayayım?” diyerek açıkladı.
“Dünyada bir ağaç olsa çiçeği çocuklar; bilgi bir ağaç olsa çiçeği kitaplar olurdu.”diyen Bestami Yazgan, anne ve babalara da çocuklarını Bilgi Evleri’ne gönderdikleri için minnet duyulması gerektiğini ifade etti. Ünlü yazar program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından katılımcılara hediye edilen kitaplarını imzaladı.