Tarih: 23.04.2013 14:30

Bir Sevgili Geldi!

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi ve İkra Derneği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunu müjdeleyen ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle ‘Bir Sevgili Geldi’ adlı program düzenledi. Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İkra Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Bölük, Saadet Partisi Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan program, İkra Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik’in konuşmasıyla devam etti. Hz. Muhammed (s.a.v)’in insanlara Cennet’e nasıl gidileceğini öğretmek üzere gönderildiğini söyleyen Çelik, Peygamber Efendimiz’in hoşgörülü kişiliğinden de bahsetti. “O bir merhamet Peygamberi’ydi” diyen Çelik, katkılarından dolayı Esenler Belediyesi’ne ve programa katılan Esenlerliler’e şükranlarını iletti.

TERBİYE METODUNA HAYRANIM

Programda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Hz. Muhammed (s.a.v)’in Peygamberlik ile görevlendirildikten sonra toplumu nasıl eğittiğine baktığında O’na bir kez daha hayran kaldığını belirterek “Peygamberimiz yaş farkını gözetmeden insanları öyle eğitiyor ki, eğittiği her insan kıyamete kadar parlayan yıldızlar haline geliyor” dedi. Çetinkaya, “Peygamberimiz’in terbiye metodunu gördükten sonra O’nun âlemlere rahmet olarak gönderildiğine bir kez daha şahit oluyoruz” dedikten sonra programa katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

AFFEDELİM Kİ, AFFEDİLELİM

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, bugün Dünya’da ‘örnek’ kalmadığını belirterek, Hz. Muhammed (s.a.v)’in bir eşi benzeri olmadığını söyledi. Vakkasoğlu, bütün mü’minlerin kardeş olduğunu ifade ederek “Peygamber Efendimiz dünyaya kardeşliği getirdi” dedi. Müslümanlar’ın, Allah’ın bağışlayıcı sıfatından ve Peygamber’in hoşgörüsünden feyz alması gerektiğini kaydeden Vakkasoğlu, “Affedelim ki affedilelim, affedelim ki affedilmeyi hak edelim” diye konuştu.

İLAHİLER İLE KUTLANDI

Gecede hafız ve tasavvuf müziği sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu da, Hz. Muhammed (s.a.v)’in hasretini gidermeleri için Esenlerliler’e ilahileri ile eşlik etti. ‘Rabbim Sana Sığınırım’ ve ‘Medet’ gibi ilahileri Esenlerliler için seslendiren Güneşdoğdu, gecede emeği geçen herkese teşekkür etti. Program, Güneşdoğdu’nun konserinin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —