Tarih: 26.04.2013 10:25

Ağaç Dikmeye Devam

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’nün  Mimarsinan E-5 yaya yolunu tamamlamasının  ardından yol üzerinde  belirli aralıklarda 150’ye yakın Amerikan diş budak ağacı dikildi. 

Ağaçlandırma çalışmalarının hem çevresel görselliği artırdığını hem de daha yeşil bir Büyükçekmece’nin oluşmasını sağladığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, gelecek nesiller için her dikilen ağacın büyük önem taşıdığını belirtti.

Cadde ve sokaklarda kaldırım kenarlarına ekilen Çınar, Çınar yapraklı Akça ağaç, Amerikan Dişbudak ve benzeri ağaç türlerini toprakla buluşturduklarını belirten Başkan Akgün, Büyükçekmece’de yaşayan insanların rahat bir nefes alacakları güzel ortamlar oluşturmak için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı. Başkan Akgün; “Ağaçlandırma çalışmalarımız yalnız Büyükçekmece’ye değil, tüm insanlığa yapılan en önemli hizmetlerden biridir” dedi.

Ağaç dikmenin yanı sıra korumanın da önemine değinen Başkan Akgün, “İnsanlarımıza burada çok büyük görevler düşüyor. Titizlikle diktiğimiz fidanları insanlarımızın gözü gibi bakmalarını, korumalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —