Canip Doğutürk’ün 15. Heykel Sergisi, 27 Nisan, Cumartesi günü 15.00 – 21.00 saatleri arasında Yeşilköy’de Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde açılıyor.
Bakırköy Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşecek olan sergi; 27 Nisan- 2 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi Sanat Galeri’sinde görülebilir.
Çocukluk yıllarında çamur, taş, ağaç ve bahçe çiti için kullanılan dikenli tellerle heykel çalışmalarına başlayan sanatçı, heykel sanatına duyduğu ilginin, Kars Cilavuz Köy Enstitüsü ve devamında öğrencisi olduğu Kazım Karabekir Öğretmen Okulu’nda başladığını ifade ediyor.
Eğitimcilik mesleği sırasında görev aldığı yerlerden biri olan Kastamonu Küre’den ağaç kökleri toplayarak ilk büyük boyutlu ahşap heykellerini üreten ve çalışmalarını çeşitli yerlerde sergileyen Canip Doğutürk, sanat eğitiminin eksikliğini görerek; heykeltıraşlığının, öğrencilerine sanatın hayatın kendisi olduğunu anlatmada en büyük güç olduğunu söylüyor.
Heykel çalışmalarının yanı sıra sipariş üzerine Atatürk Büstü ve Kaidesi tasarıları 4 farklı kamu alanında uygulanan sanatçının 1993 yılında T.C. Kültür Bakanlığı 3 heykel çalışmasını koleksiyonuna kattı.
Canip Doğutürk’ün ‘Düşünen Adam’ Heykel Sergisi her gün 9.00 – 21.00 saatleri arasında Yeşilköy’de Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi Sanat Galeri’sinde görülebilir.
Yer:
Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi
Sanat Galerisi
Liman Sok. Yeşilköy Mah.
Bakırköy / İSTANBUL
Tel: 0212 573 8977
Özgeçmiş
Canip Doğutürk, 1953’te Kars'ta doğdu. Eğitimciliği ile sanat çalışmalarını bir arada yürüterek ahşap, metal, cam ve taş gibi malzemelerle soyut heykel çalışmaları yaptı. Sergiler açarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine açtı. Sanat eğitimi yöntemleriyle toplumda sanat sevgisini artırma, nitelikli sanatı anlama ve onu edinme kültürü üzerinde çalışmalarını sürdürdü.
Heykel çalışmalarının yanında tasarladığı Atatürk büstü ve kaidesi (sipariş üzerine) farklı yerlerde uygulandı. Masa üstü Atatürk büstü çalışmaları yaptı.
Kültür Bakanlığı üç heykel çalışmasını 1993 yılında satın aldı. Diğer sanatseverlerde heykelleri bulunmaktadır.
Eğitimci geçmişi ve heykel sanatçısı deneyimleri ışığında sanat üzerine deneme yazıları yazmayı sürdürmektedir.
Kişisel Sergileri
1984 Bartın Akbank Sergi Salonu
1987 Beyoğlu Yapı-Kredi Bankası Sanat Vitrini
1988 Özel Kültür Lisesi Sergi Salonu
1989 Adile Naşit Kültür Merkezi Sergi Salonu
1991 Beşiktaş Beltaş Önü Sergi Çadırı
1991 Özel Kültür Lisesi Sergi Salonu
1992 Koşuyolu Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi Sergi Salonu
1993 Bakırköy Özgürlük Meydanı
1994 İstanbul Çemberlitaş Basın Müzesi Sanat Galerisi
1995 Kadıköy Belediyesi Merkez Sanat Galerisi
1998 Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi (35. Uluslararası Troya Festivali)
2000 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sanat Galerisi
2000 Zonguldak Belediyesi Kültür Salonu
2013 Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.